måndag, april 13, 2009

stackars, stackars, stackars oss Socialdemokrater

Nu tycker Expressens ledarsida "nästan synd om Socialdemokraterna". Hur larvig får man vara? Det är inte minsta synd om oss. För vi har en väldigt bra politik, en trygg partiledare och vi värvar nya medlemmar varje dag. Snart är det dags för 1:a maj och valrörelsen inför Europaparlamentsvalet (har nästan bestämt mig för vem jag ska kryssa) pågår även om det inte syns i TV och tidningar. Och vi kommer göra vårt bästa EU-val hittills.

Är det nåt parti som Expressens ledarsida borde tycka synd om så är det väl Kd. Ett parti som ständigt balanserar på 4 procentspärren. Om Kd inte hittar ett nytt fastighetskattelöfte eller ett sänka bensinskatten-fejklöfte så är man rökt vid nästa val. Men egentligen är det inte synd om Kd heller trots att bara 4 av 100 väljare gillar partiet. Några som däremot förtjänar vår medkänsla är personer som sällan eller aldrig får några rubriker eller drev efter sig. De som får vända på varenda krona för att få tillvaron att gå ihop. Och då tänker jag inte på nån som är fejkfattig. Det finns alldeles för många som har låga löner, taskig a-kassa, låg sjukersättning, låg pension eller rent av socialbidrag. Så snälla, snälla, snälla Expressen. Sluta tycka nästan synd om oss Socialdemokrater. Det känns så ovanförskapsaktigt. Och småborgerligt. Ni borde veta bättre, det är jag säker på.

För den som undrar varför jag fortfarande bloggar trots det ointresse som allmänheten enligt Aftonbladet visar för mig (och andra riksdagsledamöters bloggar) så handlar det om en så enkel sak som att jag gillar att skriva. Och att få skriva om vad jag vill utan förbehåll från någon annan än mig själv är helt oemotståndligt. När jag dessutom tycker att det finns anledning att dela med mig av mina åsikter på samma sätt som jag tar del av andras, så är bloggandet är självklarhet på samma sätt som kommentarer är tillåtna när de håller sig inom rimliga gränser. Trollen är få i förhållande till de som kan kritisera med stil. En riksdagskollega som också noterat artiklarna om politikers trista bloggar är Karl Sigfrid som gör en kort analys.

Dagens bloggtips: Nathalie Sundesten-Landin om att sex går bra men inte partitillhörighet och Kulturbloggen om att fler arbetslösa borde blogga.

Andra bloggar om politik, Socialdemokraterna, Europaparlamentsvalet, Expressen, bloggar, riksdagsledamöter

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du Eva-Lena, det kommer alltid att finnas såna som vi. Vi som inte har tillräckligt med pengar vid månadslutet och hoppas på ödets lyckoträff för alla räkningar.Du skrev ett långt och fint inlägg där du ömkar dig över KD:s väljarsiffror. Men inte nånstans talar du för S:s utomordentliga hjälpprogram där fattigdomen i Sverige utrotas, där jämlikhet och enskild respekt för varandra förordnas, där Sahlin talar om utjämnande av ekonomiska klyftorna och Lundby-Wedin strider mot skyhöga bonusar.Ni sossar går säkert långt i politiken på att inte prata politik men vi småfolk är nog tänkande människor själva

Unknown sa...

Jag vill knulla.

Inger Johansson sa...

Din osmakliga bedömning angående Kristdemokraternas vara eller icke vara efter nästa val bevisar bara hur illa Ni själva ligger till. Man dömer ofta andra efter sig själv.

Eva-Lena Jansson sa...

Till Inger J: Menar du att det är osmakligt att referera till opinionsmätningar som visar att Kd ligger och balanserar på 4 procent? Hur ser du då på det faktum att media gör det samma?

Inger Johansson sa...

Till Eva-Lena Jonsson:
Du skrev "Om Kd inte hittar ett nytt fastighetskattelöfte eller ett sänka bensinskatten-fejklöfte så är man rökt vid nästa val."

Detta är knappast representativt för Kristdemokraterna. Därav kommentaren om ett osmakligt inlägg.