I gårdagens Agenda debatterade Mona Sahlin och Filippa Reinfeldt sjukvårdspolitiken i Stockholms läns landsting. På frågan från Sahlin om varför Moderaterna väljer att lägga minst resurser där behovet är störst var Reinfeldt svarslös. Själv funderar jag över varför inte media granskar den politik som Moderaterna nu genomför i Stockholms läns landsting. För om man gjorde det så skulle det systemskifte som nu genomförs bli tydlig även för dem som inte följer landstingspolitik. Läs mer om gårdagens debatt i SvD, Aftonbladet och Dn
Dagens ja: Morgan Johansson och Bo Bernhardsson som vill villkora ett ja till nya EU-föredraget. Den svenska modellen behöver stärkas.
Dagens nej: IF Metall som nu går ut i media och ifrågasätter den samordnade lönerörelsen inom LO-familjen. Såna här utspel får säkert Svenskt Näringsliv att jubla.
Dagens yes: Hillary Clinton lovar att fortsätta sin kampanj trots amerikansk medias ojämställda granskning av de två demokratiska kandidaterna. Go Hillary go!
Andra som bloggar om politik, Sahlin,
Reinfeldt, jämställdhet.
5 kommentarer:
Så klart att Reinfeldt var svarslös. Förstår inte ens hur Sahlin resonerar. Varför ska vissa vårdcentraler få mer för att dom är långsamma. Undrar verkligen hur Sahlin resonerar när hon tror att alla vårdcentraler kommer ligga i stan i framtiden. Om det var så att hon vann slaget så kommer resultatet visa vad hon talade emot. Var ju samma med nystartsjobben, och nu vill ju alla sossar behålla den.
Om Sahlin kommer till makten så kommer inte sossarna vara lika säkra på att bli omvalda valet efter.Varje gång hon uttalar sig om nåt sossarna vill så sjunker opinionsiffrorna. Så länge hon är i opposition så funkar det. Men sen då?
Hon har ju knappt förtroendet inom partiet som krävs för att få nåt gjort...
Hoppas det blir Obama han känns mest lämplig.
Sahlin är inte mer trovärdig än Persson... men han tog i.a.f. sitt ansvar.
Valet här blir en rysare,om det inte dyker upp trovärdiga sossar.
Vilket bra systemskifte! Från att ha en sjukvård som fördelas utifrån luddiga planekonomiska "behov" fördelas den i framtiden efter riktiga behov - pengarna följer patienten. Vi kan nästan tala om offentlig efterfrågestyrd sjukvård som alla kan få del av.
Då kanske vi till slut gör försäkringskunderna överflödiga. Tills dess är det ju en utmärkt inkomstkälla - de rika som tvunget vill betala vården två gånger gör så, och överskottet går till att kapa vårdköerna för alla andra.
Jag ser faktiskt inga som helst nackdelar.
Eftersom jag anser att principen åt var och en efter behov, av var och en efter förmåga ska, borde vara vägledande i politiken kan jag inte hålla med dig Tobias. En kroniskt sjuk person behöver mer vård, en än person som bara besöker sin vårdcentral vid enstaka tillfällen. Reinfeldt och Moderaternas system utgår från att alla har lika stort behov. Verkligheten ser annorlunda ut.
Dagens yes:
Du håller alltså på Hillary för att hon inte lyfts fram tillräckligt i medierna.
Du tycker hon har diskriminerats.
Tycker du att John McCain också har diskriminerats på grund av den ynka mediarapportering runt honom? Men det kanske inte du bryr dig om, det är okej att diskriminera vita, äldre män... eller?
Skicka en kommentar