Idag deltog jag vid Postens årsstämma. En ganska surrialistisk tillställning där en person företräder staten och därmed den enda som lägger förslag, nomineringar och röstar därefter på statens förslag. Jag har under tre års tid varit enda närvarande riksdagsledamoten och brukar få tack efteråt för att jag "piggat upp" årsstämman. Så då förstår ni hur spännande det är.
Förra veckan lovade regeringen ju att skrota sina nya bonusregler för statliga bolag så det var en viktig fråga att bevaka. Men årstämman antog faktiskt de regler som regeringen införde 3 juli 2008 och som man på DN-debatt lovat att ta bort. Av handlingarna framgick dock att det inte förekommer incitamentsprogram eller rörliga lönedelar för chefer. Hur det blir när Posten Sverige och Posten Danmark går samman återstår att se. Något som jag fick reda på idag är att VD:n Lars G Nordström från och med i morgon inte längre jobbar gratis. Men hur stor lönen blir verkar ingen veta ännu. Det ska styrelsen för det nya svensk-danska bolaget ta beslut om och sedan får Nordström den lönen retroaktivt. En avancerad gissning är att den lönen blir högre än de 10 miljoner kr som Postens VD avstod från efter förra årets heta lönedebatt.
Och på tal om heta debatter: onsdagen den 1 april kommer att gå i regnbågens färger när könsneutrala äktenskap debatteras i riksdagen, 28 talare anmälda hittills men det kan bli fler. Fredrik Lundh är huvudtalare för oss socialdemokrater. Så i morgon finns det möjlighet att fira den kommande lagen med tårta, för alla människors lika rätt och lika värde, och för kärlekens skull.
I morgon träder den mycket omdiskuterade IPRED-lagen i kraft. En del ser lagen som ett 1:a aprilskämt, andra undrar över medias sätt att beskriva lagen. Nu återstår det att se hur upphovsrättsägarna kommer att agera, vilka beviskrav som domstolar kommer att ställa för att lämna ut adressen, och om anonyma webbtjänster kommer att utnyttjas av fler av vad någon kunnat ana.
Andra bloggar om politik, Posten, bonus, äktenskap, kärlek, IPRED.
2 kommentarer:
Jag gillar inte alls att två personer av samma kön skall kunna gifta sig.
Det är också märkligt att det varit så stora krav på detta från HBT personer och feminister. Bla pga att bägge grupperna i många år klagat på heteronormen med kärnfamilj och barn. Nu vill man ha det själv trots att kritiken kvarstår. Märkligt. Men vad gäller feminismen så är det en tyckarideologi utan vetenskapligt stöd så vem hade väntat sig logik?
Till John Apse: Du och jag delar inte samma värderingar.
Skicka en kommentar