söndag, oktober 09, 2005

Var det inte roligt i Bryssel Nils Lundgren?

Anledningen till min fråga är att Nils Lundgren nu bestämt sig för att kandidera till riksdagen med sitt parti Junilistan. Även om han inte varit särskilt flitig i Bryssel, så borde väl de väljare som röstat just på honom bli lite besvikna när han inte längre är intresserad av att vara "kritisk" i EU-parlamentet.
Men det är säkert bekvämare och framför allt närmare för Lundgren från hans hus (om det nu inte var Lundgrens företag som ägde huset som han sålt fram och tillbaka mellan sig och bolaget upprepade gånger) till Riksdagshuset.

Nu verkar Lundgren också ha förstått att han inte kan vara med i två partier och lämnar självmant Socialdemokraterna. Med tanke på det politiska programmet som Junilistan säger sig gå till val på så förstår man att Nils Lundgren har tagit intryck av sin kollega Lars Wohlin. En blandning av Moderaternas och Folkpartiets politik visar att det är ett nytt högerparti med EU-kritiskt inslag som siktar mot Riksdagen valet 2006. Frågan är om Junilistans politik kommer att granskas av media den här gången.

Inga kommentarer: