onsdag, april 19, 2006

lång debatt i fullmäktige

Från 9 till 5, ja klockan blev tom med mer än 5, sammanträde kommunfullmäktige i Örebro. Och trots att det finns begränsningar i talartid (men inte i antal inlägg) så klarade vi inte av att hantera alla ärenden. Debatten om årsredovisningen höll på till eftermiddagen. Den borgerliga oppositionen tvingades konstatera att Örebro kommun gör ett bra resultat men med tillägget "ja nu ja". Om det går dåligt för Örebro så är det enligt oppositionen sossarnas fel, när det går bra så är det inte sossarnas förtjänst utan en omvärldskonjuktur tillsammans med en ansvarsfull opposition. Gnälligare närkingar får man leta efter.

När väl den debatten var klar så var det dags för nästa långa debatt: att avbryta försöket med nolltaxa på kvällsbussarna efter två helger med mycket bråk och skadegörelse. Den debatten urartade ganska snart och när slutligen Mp:s kommunalråd avslutade sitt sista inlägg (minst 10 inlägg bara under denna debatt) med att han hade bråttom hem så var vi nog ganska många som tyckte att lite egenansvar och en sund självkritik hos en viss person inte skulle skada...

För övrigt så går dagens tapperhetsmedalj till Karin Pilkvist från Nerikes Allehanda som tålmodigt följde hela dagens fullmäktige live.

Inga kommentarer: