söndag, april 09, 2006

och så var det åter dags för en sk nyhet...

Återigen så kommer media med den sk nyheten att LO har facklig-politisk samverkan med Socialdemokraterna. För alla journalister som var i Örebro den 14-15 februari på den gemensamma valupptakten kanske missade att det var just LO och Socialdemokraterna som hade den tillsammans. Fast det är likadant varje valår trots att beslut om facklig-politisk samverkan fattas demokratiskt på LO-kongressen.

Det som borde vara extra intressant är partistöd som döljs bakom ett organisationsnamn. Man kan ju fundera på vilka som ligger bakom Moderaternas ekonomiska bidrag på flera miljoner kr från Sällskapet Tornet. Läs mer på
TV4

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den största nyheten är att 3 av 5 LO-medlemmar inte gillar direktbidraget.
"Vill man inte detta får man driva det på distriktsnivå" säger en källa till SVT. Att driva en sån fråga är ju inte särskilt lätt när LO gjort sig beroende av att direkt kunna påverka regeringen. Det är ett större hot mot demokratin än bidragen via högerns Tornet.

Tornet är dessutom ingen nyhet, företeelsen har varit omskriven vid flera olika tillfällen långt innan TV4 "avslöjade" det som kallas för "hemligt sällskap".

Eva-Lena Jansson sa...

LO-förbundens medlemmar har alltid och kommer alltid att påverkas av politiska beslut. Hur kan det vara ett hot mot demokratin att dessa människor vill påverka politikens inriktning?
Senast Sverige hade en borgerlig regering tog man bort 2 semesterdagar i lagen, införde 1 karensdag (nu föreslår man ytterligare 1 karensdag), sänkte ersättningen i a-kassan och försämrade arbetsskadeför-säkringen. Fråga hur många av LO-förbundens medlemmar som tyckte det var bra.

Anonym sa...

Samma gäller för de som lämnar bidrag till Tornet - de kommer alltid påverkas av politiska beslut och torde rimligen också ha rätt att bidra av samma skäl.

Det spelar ju ingen roll om jag frågar hur många LO-medlemmar som helst eftersom undersökningen säger att 3 av fem inte vill bidra. Du valde att inte kommentera detta faktum vilket i sig är rätt spännande...

Den så kallade arbetarregeringen som idag härjar fritt, med lite trassligt stöd från vänstern och miljöpartiet, har ställt en sjujäkla massa människor i utanförskap. Dessutom har man inte på 12 år lyckats få bukt med vårdköerna, den tilltagande brottsligheten och inte heller med energiproblemen. Hur många år behöver ni till?