måndag, maj 01, 2006

1:a majfirande i Lekeberg & Örebro

Efter en lugn valborg (båda döttrarna var hemma till tolv) så var det dags att fira 1:a maj. Första anhalt var Lekeberg. Jag hade blivit inbjuden av Arbetarekommunen till deras familjefest för att bl a svara på frågor om min riksdagskandidatur. Med både blåst och regnet hängande i luften flyttades arrangemanget från torget in till biblioteket. När jag och sambon anlände kl 10.40 var det nästan tomt, men prick kl 11.00 var det fullt med folk och fler stolar fick hämtas ner från andra våningar. Annorlunda och roligt firande med härlig sång av Socialdemokraternas egen kör, Rödtjut.

Väl hemkommen i Örebro var det dags för en snabb lunch för att sedan ansluta sig till arbetarrörelsens samling vid Virginska skolan. Mycket folk även här, trots snålblåst. Efter att Lena Baastad och Johanna Holmberg hade hållit sina tal var det dags för min premiär som 1:maj-talare. Kändes bra och fick positiva tillrop efteråt. Här är avslutningen på mitt tal:

"En del menar att det bara är några % i ersättningsnivåerna som skiljer oss Socialdemokrater från Moderaterna. Dom har fel.

Fredrik Reinfeldt, det spelar ingen roll att du klär dig i de rödaste slipsarna som går att uppbringa och det spelar ingen roll att du och dina partikamrater kallar Moderaterna för det nya arbetarepartiet. Ni är inte trovärdiga.

För vi Socialdemokrater kan lova att inget riktigt arbetarparti skulle kalla arbetslösa och sjuka för lata och säga att deras bekymmer är att dom har för hög ersättning. Inget riktigt arbetarparti skulle motarbeta fackets medlemmar både i riksdagen och Eu-parlamentet i syfte att sänka lönerna och ge arbetsgivarna mera makt.
Inget riktigt arbetarparti skulle motarbeta svenska kollektivavtal på svensk arbetsmarknad.

Ett riktigt arbetarparti tar ställning för dom som har det tufft, vi håller ihop och hjälps åt och vi lämnar inga utanför. Vi vill bygga ett Örebro för alla.
För i Socialdemokraternas Sverige ska alla med, så enkelt är det!"

För övrigt har jag placerat min blogg i
Örebro
på bloggkartan.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite underligt att demonstrera mot orättvisor som skapats under de senaste 12 årens sossestyre.
Det måste ju kännas väldigt speciellt att gå med flaggor och banderoller mot sin egen regering!

Eller är det bara en manifestation mot oppositionen?