fredag, juni 02, 2006

Jakten på pirater fortsätter...

En person som jag hyser största respekten för menar att skiv(musik)bolagen är att likna vid LUDITER (textilarbetare som slog sönder maskiner för att försöka stoppa utvecklingen) när man försöker stoppa nedladdning av musik via nätet. Något att fundera över nu när jakten på Piratebay är i full fart.

6 kommentarer:

Anonym sa...

politiskt korrekt? lätt för en politiker att vända kappan efter vinden. ni är alla lika. suger ut befolkningen och fackmedlemmarna på pengarna. enligt aftonbladet.se "tjänar" örebro's toppsosse lars soting över 600 000 kr om året. som industriarbetare! folkvald - eller bara en till som skor sig på systemet?

ullis sa...

Hmmm. Jag skulle inte påstå att varken jag, Soting eller Eva Lena "alla är lika". Liksom resten av mänsklighetten är även politiker olika varandra. Konstigt va?

Joachim G sa...

Vad tycker du själv då? Inte särskilt intressant att läsa ett citat från någon okänd som du respekterar.

Anonym sa...

Hej Eva-Lena! Jag tycker jäääättebra om Dig, det vet Du, men det känns som om Du blivit väldigt mainstream och pk! Var är den upproriska opportunistiska Eva-Lena som jag kände? Du har väl inte trillat i samma fälla som så många andra som "kommer upp sig i smöret". Slutligen undrar även jag: vad anser Du själv om fildelning? Kram

Eva-Lena Jansson sa...

Har aldrig blivit kallad opportunistisk tidigare. Känner inte igen mig i den beskrivningen som görs nedan
"Opportunism innebär en klandervärd anpasslighet (principlöshet) efter för tillfället rådande omständigheter och maktförhållanden. En opportunistisk politik nöjer sig med att yrka sådana åtgärder, som har utsikt att kunna genomdrivas. Uttrycket sammanblandas ibland med populism".

joachim g sa...

Din långa utläggning om vad opportunism innebär tycks ha fått dig att glömma frågan: vad tycker du om fildelning?

Nu är vi två personer som undrar, och även fast du inte svarar anonyma människor (vilket du trots allt gjort och k a n betraktas opportunistiskt) hoppas jag få ett svar på frågan.
Upprepning och förtydligande; vad tycker Du om fildelning i den bemärkelsen att människor laddar ned verk som ägs av andra, helt utan kostnad?