lördag, juni 10, 2006

Ungt val eller Skop?

Aftonbladet har under senaste veckan skrivit upp Sverigedemokraterna med utgångspunkt från resultat av Ungt val, som gjordes tillsammans med Lunarstorm. Ett resultat som starkt ifrågasatts efter som det förekommer mycket snack om röstfusk. När jag kollade upp med mina döttrar om hur man lägger upp ett konto på Lunarstorm så är jag ganska säker att Sverigedemokraterna jobbat på att få ett "bra" resultat. i valet.

Sverigedemokraterna har putsat sin fasad och försöker framstå som ett rumsrent parti trots sina främligsfientliga åsikter. Genom att framhålla att ursprung är lika med egenskap försöker man skapa en bild av att invandrare är på "ett visst sätt".

Men detta parti ogillar inte bara invandrare. Homosexuella ska inte ha samma rättigheter som heterosexuella enligt Sverige.

Precis som alla andra främlingsfientliga partier använder man sig av samma retorik som Hitler gjorde i 30-talets Tyskland. Invandrarna (i Hitlers Tyskland var det judarna) blir syndabockar och får skulden arbetslösheten, brister i välfärden osv.

I samband med nationaldagsfirande tyckte radioprataren Titti Schultz att landets samtliga 9:e klassare skulle göra obligatoriskt besök på något av Europas koncentrationsläger. Bra förslag Titti! Hoppas att många lärare nappar på din idé och lägger in ett sådant besök i sin samhällskunskapsundervisning. Om inte annat så borde landets samtliga skolpolitiker fundera på hur vi kan ge landets skolelever viktiga kunskaper om historien.

När Skop senare i veckan ställt frågan till ungdomar om vilket parti man skulle rösta på, så fick Sverigedemokraterna betydligt sämre resultat än man hade i Ungt val. Undrar om Aftonbladet har insett att man gått på en blåsning?

Inga kommentarer: