söndag, juli 02, 2006

Almedalen, stället för dig med skral semesterkassa

Vill du äta gratis en vecka? Då är Almedalsveckan rätt ställe att besöka. Här finns möjlighet att få frukost, fika, lunch och även kvällsmackor. Vilka som bjuder? Massor av intresseföreningar och organisationer och mest generös är arbetsgivarföreningarna Almega och Svenskt Näringsliv (man kunde ju hoppas att den generositeten skulle hålla i sig även vid avtalsförhandlingar, men det kan ni glömma). Drycker av olika slag, allt från vatten till vin, finns också att få. Dessutom får du möjlighet att lyssna på seminarier och debatter som förhoppningsvis är rätt intressanta.

Flera tidningar försöker skaffa sig nya läsare genom olika marknadsföringsknep. Aftonbladet ställer olika frågor som sedan besökarna får besvara genom att gå igenom ja- eller nejportar. Dagens fråga var: Litar du på politiker? Undrar vilka som avsågs med den frågan? Jag är ju politiker så jag får väl anta att alla politiker i Sverige ingår. "Alla ska med".
Undrar om måndagens fråga blir: Litar du på journalister?

För övrigt så tycker jag att Nerikes Allehandas artikelserie "Bryr du dig?" har varit mycket bra. Ska bli spännande att följa fortsättningen efter sommaren.

Inga kommentarer: