söndag, augusti 27, 2006

Valrörelsen trappas upp!

Under lördagen besökte kulturminister Leif Pagrotsky Örebro. Efter ett kort tal vid vår valstuga delade Pagrotsky ut rosor & valmaterial tillsammans med ca 20 partikamrater. Det är roligt att se reaktionen på folk som plötsligt upptäcker att det kommer en minister, som man kanske bara sett och hört i media, gående på Köpmangatan och pratar politik med intresserade medborgare. Den situationen är ett levande bevis på vårt öppna samhället som vi värnar om trots hot mot folkvalda. Lördagen innehöll nästan bara positiva möten med människor (det finns en del som gör allt för att få igång bråk) vilket naturligtvis ger mer energi för att fortsätta samtalen om valet den 17 semptember.

Vad som förvånade mig mest under denna lördag var Jens Orbacks utspel om introduktionsersättning. Eftersom kommunerna redan idag har regler för hur och när man kan få introduktionsersättning så tycker jag att han slår in öppna dörrar. Ogiltlig frånvaro innebär indragen ersättning. Arbetslinjen gäller. Idag har vissa kommuner introduktionsersättning som ligger på samma nivå som försörjningstöd (socialbidrag hette det tidigare), medan andra kommuner har valt en högre nivå. Menar Orback att staten ska ta över introduktionen av flyktingar från kommunerna?

För övrigt så anser jag att KDs unga medarbetare som begått fel behöver få veta det, men det kan knappast vara nödvändigt att hänga ut dom med bild och namn i kvällsmedia.

1 kommentar:

Tobias Dahl sa...

Väl talat om Orback.