måndag, december 11, 2006

Många är kallade men få är utvalda

Inför kvällens arbetarekommunmöte hade valberedningen haft ett grannlaga arbete. Väldigt många personer som nominerats men inte lika många uppdrag att fördela. Till skillnad från många andra partier har socialdemokraterna i Örebro en bredd bland medlemmarna både vad det gäller kön, ålder, bakgrund, stadstillhörighet osv. Samtliga val gick enligt valberedningens förslag och det är en stark laguppställning som toppas av Lena Baastad, Jonas Karlsson och Carina Dahl.

På kvällens möte testades handuppräckningar för att se vilka personer som har ett stöd i vår arbetarekommun för att bli partiordförande. Man fick rösta på flera namn och det var tre kvinnor som alla hade ett brett stöd hos oss.

Och när det gäller vilka som socialdemokraterna i Örebro län, utifrån de förslag som arbetarekommunerna och enskilda partimedlemmar vill se som partiordförande så är det samma tre kvinnor som sticker ut när partidistriktet skickar över namnförslag på tänkbara kandidater som vi menar passar in på den framtida ledarprofilen:
Carin Jämtin, Mona Sahlin och Margot Wallström

Någon verkar ha hamnat i vinnarhålet utifrån vad som skrivs i tidningar och sägs i tv men inget är klart förrän partikongressen gjort sitt val den 17-18 mars. Hoppas även media utgår från det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Och Jämtin och Wallström har sagt nej. Återstår Sahlin.

Var finns alternativen?