söndag, februari 25, 2007

Moderaternas nyspråk gör oss alla latent arbetslösa

Under rubriken "Vår tids arbetarparti" försöker moderaterna återigen lura folk att man nästan är socialdemokraterna. Den röda fernissan från valet har flagnat betänkligt vilket märks inte minst i opinionsundersökningar. Och eftersom den politik som nu presenterats i riksdagen, med tydliga moderata förtecken inte faller svenska folket på läppen gör Reinfeldt & co ännu ett försök till extreme makeover.

På moderaternas hemsida kan man läsa följande:
När svenska folket gick till val i september 2006 var det 1,5 miljoner vuxna som inte gick till jobbet en vanlig arbetsdag. De var arbetslösa, i olika åtgärdsprogram, sjukskrivna, förtidspensionerade eller latent arbetslösa.
Förutom att moderaterna i gruppen 1,5 miljoner vuxna räknat in studerande, vabbare (hemma för vård av sjukt barn), deltidsarbetslösa, så hittar moderaterna på ett nytt begrepp: latent arbetslösa.

Ordet latent har följande synonymer: dold, förborgad, slumrande, inneboende, potentiell, möjlig. Konstigt att moderaterna nöjde sig med att ange 1,5 miljoner vuxna. Genom att använda ordet latent arbetslösa kan moderaterna räkna upp siffran betydligt högre. För det är rätt många som täcks av definitionen latent arbetslösa. Även den sittande regeringen.

Andra bloggar om moderaterna, arbetslösa, ord, regeringen.

2 kommentarer:

Martin Lind sa...

Och det intressanta är ju, att oavsett hur de räknar så har Sverige lägst eller näst lägst arbetslöshet i Europa.

Det påstådda tillståndet av massarbetslöshet i Sverige har varit en framgångsrik bluff.

Anonym sa...

Ja, de lyckades lura i svenskarna att vi hade ett enormt "utanförskap" - jag har t.o.m. skrivit en blog om begreppet (länkar till det). För det är ju sant som Martin Lind skriver - vi ligger faktiskt högst i världen när det gäller antal människor som är i arbete (möjligen med undantag av Danmark).