torsdag, april 05, 2007

Tre propositioner och ett påskägg med en dumstrut till KDU

Den här veckan har varit plenifri, dvs vi riksdagsledamöter har möjligt att jobba hemifrån istället. Och eftersom regeringen lagt flera lagförslag, så kallade propositioner, där motionstiden går ut den 11 april har vi haft en hel del att läsa. Två av propositionerna hamnar inom mitt ansvarsområde, Harmoniserad patenträtt och Upphovsmannens rätt till ersättning vid vidareförsäljning av originalkonstverk (följerätt). Mycket juridik och en hel del politik att sätta sig in i. Förutom dessa proppar så finns det ytterligare en proposition som jag har ett särskilt intresse av: Ytterligare reformer inom arbetsmarknadspolitiken m.m.

För alla som följt moderaternas tidigare försämringar inom arbetsmarknadspolitiken förstår att det inte handlar om reformer ur positiv synvinkel direkt. Ett av deras förslag är att arbetsgivarna inte ska behöva anmäla lediga jobb till arbetsförmedlingen. Dvs minskade krav på arbetsgivare. Men arbetslösa ska behöva flytta från dag 1 man blivit arbetslös. Dvs ökade krav på de arbetslösa. Det märks vilka moderaterna fått sitt politiska mandat ifrån.

När det gäller ungdomsförbundet KDU så verkar man ha tappat alla spärrar. Att på fullast allvar dra igång en kampanj mot fackförbunden och därmed 4 miljoner medlemmar visar att man inte ens har de mest basala kunskaper när det gäller arbetsmarknadens spelregler. Är man mot facket så är man mot löneökningar och bättre villkor för de som har arbete. Vilket nu KDU stolt deklarerar.

Så tyvärr KDU, årets påskägg till er innehåller bara en dumstrut. Något annat har ni inte förtjänat.

Andra bloggar om arbetslös, moderaterna, arbetsförmedlingen, KDU, påskägg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om du vill ha en bredare syn på patent än den du får från patentjurister och liknande så kan jag rekommendera bla...

angående just denna proposition:
Falkvinge: Regeringen är inne och pillar på patenträtten

generellare:

Anonym sa...

Det blev nått konstigt med den föregående kommentaren vid postningen. Den sista länkens titel försvann.

Den går till

Hoppas det går bättre med denna kommentarspostningen.

Anonym sa...

Att använda härskarmetoder såsom förminskning mot ett ungdomsförbund som kämpar för det de tror på är typiskt en socialdemokratisk statspamp och ovärdigt diskussion. Patetiskt.

ilse-marie sa...

Att minska fackets popularitet och knäcka dem ekonomiskt är väl den viktigaste uppgiften regeringen har. Vi får bara hoppas på att en majoritet inte går på skitsnacket och inser att facken är vår livsviktiga motvikt till kapitalet.