söndag, maj 27, 2007

Den enda rätta platsen för en kvinna är hemmet?!

På annat sätt kan man inte tolka ett inlägg på en Sverigedemokrats blogg. Bloggaren är en kvinna som bland annat skriver följande om socialdemokraterna:
"Jag vill påstå att dessa feministhycklare för en kvinnostympande politik där kvinnan indoktrineras till att undertrycka och förtränga sin naturliga längtan efter hem och barn. Kvinnors tidigare så viktiga och sociala färdigheter i omvårdnad och hemkunskap har av socialisterna svärtas ner så till den grad, att kvinnors egentliga värde idag enbart består i hur hon lanserar sig ute på sexmarknaden." ..."Promiskutet, ytlighet och bekräftelse är sossarnas kvinnoideal. Kvinnan uppfostras till att bli lik de män hon själv avskyr att bli utnyttjad och föraktad av. "

Eller när hon kallar jämställdhetsarbetet för en omfattande slakt:
"Vänsterns könskrig som även högern trallat in i, har haft en hemsk och förödande effekt på kvinnor och är samhällets värsta fiende. Den har medfört den mest omfattande slakten på varaktiga och sunda relationer. Men våra bödlar får aldrig nog av sin själsliga massaker. De är berusade av blod och kräver ännu värre kickar för att få känna av sin berusning. Helst borde vi alla bli homosexuella också, för då har man nått det yttersta målet för jämlikhet mellan män och kvinnor."

Sedan när blev det kvinnostympande att kräva rätt till lika utbildningsmöjligheter?
Sedan när blev det kvinnostympande att kräva rätt till ett eget arbete och egen försörjning?
Sedan när blev det kvinnostympande att kräva rätt att bestämma över sin egen kropp?
Sedan när blev det kvinnostympande att kräva rätt att få leva med den man älskar?

Om Sverigedemokraterna vill avskaffa kvinnors rättigheter och gå 100 år bakåt i tiden så borde man väl vara tydlig med detta. Jag väntar med spänning på deras valaffischer:
Sd kräver kvinnorna tillbaka till spisen! Låt mannen få bestämma allt!


Andra bloggar om jämställdhet, politik, kärlek

4 kommentarer:

Alexandra sa...

*skratt* - kan du skicka mig länken till hennes blogg. Tänk att hon som kvinna, kan anse detta...

vmm sa...

Oj, vilka slutsatser du drar... Jag tror inte det var riktigt det där hon menade.

PS Det är rätt schysst att länka till en blogg om man citerar så där mycket. DS

Eva-Lena Jansson sa...

Vilka slutsatser menar du att jag borde dra istället? Att hon inte verkar för kvinnors frigörelse framgår väl med önskvärd tydlighet.

vmm sa...

Jag vet inte vilka slutsatser du ska dra, men jag förstår ändå inte riktigt att man kan dra slutsatsen att hon vill att kvinnor inte ska ha samma rätt till utbildningsmöjligheter, inte ha rätt till eget arbete, inte ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp och att man inte ska få leva med den man älskar.

Jag tror inte det var hennes poäng.

Men det är inte min sak att försvara Margareta Sandstedt utan det får hon göra själv. Det var bara lite långtgående slutsatser du drog av hennes text tycker jag.