fredag, juni 01, 2007

Svenska folket ogillar den borgerliga regeringens politik

Och skulle hellre se att det var socialdemokraterna som regerade. För det är väl så man kan tolka den senaste opinionsundersökningen från Synovate Temo som presenteras i dagens DN.
Frågan är om regeringen överhuvud taget bryr sig om den kritik som framförs runt om i vårt land både via mejl, insändare, protester och i opinionsundersökningar.

Igår lämnade Hyresgästföreningen in 36 000 namnunderskrifter mot utförsäljning av hyresrätter i samband med en demonstration mot regeringens angrepp på allmännyttan. Bostadsminister Mats Odell orkade inte ta sig ut till Mynttorget för att ta del av kritiken och ville heller inte ta emot underskrifterna när att s-ledamöter från civilutskottets socialdemokratiska ledamöter på eget initiativ burit in dessa till kammaren.

Kan ni tänka er reaktionen från media om det hade varit en socialdemokratisk minister som vägrat möta kritiker? Trots både hån, burop och rena oförskämdheter har socialdemokratiska företrädare varit ute på Mynttorget i samband med VillaÄgarnas protester. Men borgerliga ministarna och riksdagsledamöterna undviker att stå upp för sin politik och låtsas i stället som det regnar.

Riksrevisionen, en myndigheten som leds av tre riksrevisorer som själva bestämmer vad som ska granskas och vilka slutsatser de ska dra av granskningen, har framfört stark kritik mot regeringens beredning av ärendet med utförsäljning av vissa statligt ägda bolag. Något som den borgerliga majoriteten struntar och menar att ett valmanifest räcker som underlag för att fatta beslut i riksdagen. En del har till och med antytt att Riksrevisionen skulle vara ett socialdemokratiskt organ. Jag har svårt att se att folkpartisten Eva Flyborg som är ordförande i styrelsen för Riksrevisionen skulle dela den uppfattningen.

Andra som bloggar om politik, socialdemokraterna, regeringen, Hyresgästföreningen, Riksrevisionen.

1 kommentar:

vmm sa...

Du framstår som en dålig förlorare som tycker det är synd att vi har demokrati. Jag säger inte att du ÄR en dålig förlorare och faktiskt TYCKER att det är synd att vi har demokrati. Jag säger bara att det är det intryck man får.

Kanske svårt att acceptera rollen som oppositionspolitiker, huh?