onsdag, september 05, 2007

Reinfeldt och den röda slipsen

dök upp i tv-rutan när det var dags att presentera Sten Tolgfors som ny försvarsminister efter den avgående Mikael Odenberg. Den röda slipsen används bara i särskilt utsatta situationer av Reinfeldt. Jag antar att syftet är att se så socialdemokratisk, förlåt, trovärdig ut som möjligt.

Nåväl, statsministern såg ordentligt plågad ut och skam vore annat. Odenberg är den tredje moderata ministern som nu lämnat Reinfeldts regering. Och Tolgfors kan nu lägga ytterligare en titel till sitt cv. Två ministerportföljer inom loppet av 11 månader måste väl vara ett rekord. Så från att ha jobbat med att sälja in svensk försvarsindustri i andra länder till att få jobbet med att lägga ner samma industri är steget kanske inte så långt. Det lär nog bli mer av politisk hetluft för Sten Tolgfors i alla fall. Jag tror mig veta att han har en röd slips redan. Den kan nog behövas i höst...

Andra bloggar om politik, regeringen, Mikael Odenberg, Sten Tolgfors, slips.

2 kommentarer:

Anna-Lena Lodenius sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna-Lena Lodenius sa...

Hej Eva-Lena!

Jo, den som har att bossa över det svenska försvaret bör nog hänga den röda slipsen långt fram i garderoben. Är inte Tolgfors ett märkligt val av försvarsminister förresten, men hans bakgrund och inställning? Men de hade väl ingen annan.