tisdag, oktober 30, 2007

Angående historien om den moderata statssekreteraren som gick på krogen

så fortsätter den att engagera media. I Expressen så uttalar sig flera borgerliga politiker i frågan. I en debatt på P1 morgon lyftes frågan om varför det är så viktigt att veta om statssekreteraren hade den nationella krisjouren. Trots bilder och vittnen som ger en bild av en berusad statssekreterare hävdar statsminister Reinfeldt att han som inte var närvarande, med bestämdhet vet att statssekreteraren inte var berusad. Och samtidigt har han hemligstämplat listan som visar vem som hade krisjour denna kväll.

En som vet hur ofta en statssekreterare har den nationella krisjouren är Göran Persson, och därför förutsätter han "att Reinfeldt nu reder ut frågan".

Den enda delen av riksmedia som väljer att inte granska krogbesöket och vem som hade den nationella krisjouren den kvällen/natten är TV4.
Varför man inte gör det? Ligger förmodligen inte i kanalens intressen eftersom deras politiske reporter var närvarande vid krogbesöket. Men å andra sidan så kanske han vet om statssekreteraren hade nationell krisjour. Off the record, förstås...

Uppdaterad den 30 oktober kl 21.40: Nu har även reporternTV4 intygat att statssekreteraren var berusad. Vilket sätter statsministern i en brydsam situation eftersom Reinfeldt valde att påstå att statssekreteraren inte var berusad utan hävdade att media hade fel. Nu visar det sig att statsministern hade fel. Så var blir nästa steg för statsministern? Kommer han att hävda att även reportern på TV4 har fel? Det enda jag är riktigt säker på är att fortsättning följer på av den här historien. Och nu har även TV4 bestämt sig för att den har ett nyhetsvärde...

För övrigt så kan jag rekommendera en bra artikel av
Åsa Lindeborg om moderaterna och media.


Andra bloggar om politik, statssekreteraren, Fredrik Reinfeldt, moderaterna, Åsa Lindeborg.

1 kommentar:

Anonym sa...

En mann som har sittet inne i 8 år, värt helt utestengt fra omverden og samtidig nazist, hvordan skal han da takle å möte passienter fra forskjellige kulturer med forskjellige meninger? Mulig han har endret seg, det tyder også på det, og alle fortjener en ny sjanse, men å begynne med legestudier rett etter man har kommet ut fra fengsel ber han om oppmerksomhet og diskusjoner fra medmennesker og tidninger. Jeg har også på fölelsen av at det er garanert at han blir avvist fra flere legesentre når han skal söke jobb, nettopp pga bakgrunnen sin.