var det att läsa om att Mona Sahlin och Claes Borgström tar gemensam kamp mot Reinfeldts orättvisor. På DN-debatt skriver mina partikamrater om regeringens brist på jämställdhetspolitik.
"Den moderatledda regeringen verkar utöver mod sakna både analys, vilja och förmåga att bryta de bestående könsskillnaderna. Resultatet är att jämställdhetsarbetet stannat av och går bakåt. "
Japp, så enkelt är det. Och den 18 december har jag en interpellationsdebatt med jämställdhetsminister Nyamko Sabuni om just bristen på vilja när regeringen inte ens klarar av att använda hela jämställdhetsbudgeten.
Nu är det ju inte bara på jämställdhetsområdet som regeringen saknar analys och vilja. Miljöpolitiken verkar man ha glömt kvar i någon byrålåda. Både Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt har ju uttalat att Sverige har gjort sin hemläxa (under den socialdemokratiska regeringen) och nu får andra länder komma ifatt oss innan regeringen vill höja mål och ambitioner med bl a CO2-utsläpp. Det är uppenbart att man inte lyssnar på oppositionen. Frågan är om man lyssnar på experter? För i morse, i en fullsatt andrakammarsal, talade de båda fredspristagarna Rajendra K. Pachauri, ordförande för FN:s klimatpanel IPCC, och Al Gore, fd vice president i USA, om klimathotet. Budskapet till oss var ganska kort. Världen har en gigantisk utmaning. Sverige har bedrivit en bra politik på miljöområdet i många år. Alla länder, också Sverige, behöver göra mer för att minska klimatpåverkan. Undrar om Reinfeldt uppfattade det?
Risken är uppenbar med den borgerliga regeringens oansvariga politik, att Sverige går från att ha varit bäst i världen när det gäller jämställdhet och miljöarbete till att hamna långt ner på listorna. Det borde finnas ett varningsmärke på regeringens politik typ: innehåller faktorer som är skadliga för både människor och miljö.
Andra bloggar om politik, Mona Sahlin, Claes Borgström, socialdemokraterna, feminism, jämställdhet, regeringen, Fredrik Reinfeldt, Nyamko Sabuni, Al Gore.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar