måndag, januari 21, 2008

En finansmarknadsminister utan koll på läget

Som jag bloggade om förra veckan så fortsätter regeringens utförsäljningsgeneral Mats Odell att ånga på. Trots att det inte finns någon tidsplan för försäljning så ligger tidsplanen ändå fast!?

Idag kommer det rapporter om att Stocholmsbörsen faller kraftigt.
Och nu varnas Odell av fler än den politiska oppositionen:

–Jag skulle inte vilja vara i Mats Odells kläder just nu. Det är ett tufft läge att sälja, säger Fredrik Gutenbrant, bankanalytiker på Cheuvreux till nätaffärstidningen E24.

Och även om just personer inom finansvärlden normalt brukar ha borgerliga politiker inom både syn- och hörhåll så verkar det som hela regeringen har fått på sig både ögonbindel och öronproppar. Kanske är det för att slippa läsa de senaste opinionsundersökningarna?

För övrigt så kan jag inte låta bli att fundera över utrikesminister Carl Bildt och hans agerande som chef för Lars Danielsson. I en debattartikel i Svenska Dagbladet den 21 februari 2006 resonerar den nuvarande utriksministern,då lobbyist, om hur Lars Danielsson borde straffas. I artikeln skriver Bildt bland annat:
”Jag kräver inte rättegång och fängelse för Danielsson. Så fungerar inte vårt system. Men jag kräver tydliga konsekvenser.”
Och det är väl det vi sett, när Bildt inför öppen ridå förvägrat en erkänt kunnig statstjänstman arbetsuppgifter i paritet med hans kunskap och kompetens.
Bildt anser nämligen att Danielsson har ljugit och skriver vidare: ”Det handlar om huruvida vi ska acceptera att lögnen är legitim i vårt politiska system”.
Det tål att påpekas att samme Bildt i KU-förhör hävdat att han lämnat alla sina uppdrag utom tre. När Sveriges Radios Ekoredaktionen gjorde en rundringning och kontrollerade utrikesministerns uppgifter så visade det sig inte stämma. Lögner vid ett KU-förhör? Undrar om Bildt har några idéer om lämpliga konsekvenser för sitt eget agerande?

Andra bloggar om politik, regeringen, Mats Odell, Carl Bildt, opinion, Sifo.

Inga kommentarer: