fredag, januari 18, 2008

Fick Filippa en reträttplats?

Min partikamratMaryam konstaterar att Reinfeldt kampanjat för George W Bush och republikanerna. Något som statsministern inte nämnde vid onsdagens partiledardebatt då han istället drog paralleller mellan sig själv och Bill Clinton. För även om det är Bush som är Reinfeldts och moderaternas förebild både när det gäller att göra en extreme make over och själva politiken så vill man inte förknippas med Bush. Clinton är ett betydligt populärare i Sverige och därav Reinfeldts önskan att koppla sig samman med Hillarys man.

En sak som inte diskuterats särskilt mycket vare sig i vanlig media eller på bloggar, är det faktum att Fredrik Reinfeldt i samband med partiledardebatten benämnde posten som landstingsråd som en reträttplats. Förvånande med tanke på att Reinfeldts partikamrat Catharina Elmsäter-Svärd nu lämnar riksdagen och ordförandeposten i arbetsmarknadsutskottet för att ersätta Chris Heister som blir landshövding. Är det verkligen så att Filippa Reinfeldts byte från att ha varit ks-ordförande i Täby till att bli landstingsråd i Stockholms läns landsting egentligen ska betraktas som en politisk reträtt?
Har svårt att tro att särskilt många landstingsråd känner igen sig Reinfeldts beskrivning.

För övrigt så är Ulf Kristerssons nya lägenhet ännu en fråga för både partiordförande Reinfeldt som partisekreterare Schlingman att hantera. Men Schlingman har väl så fullt upp med att jaga Mona Sahlin att han inte har tid för så triviala frågor...

Andra bloggar om politik, Fredrik Reinfeldt, Bill Clinton.

Inga kommentarer: