lördag, mars 01, 2008

Från Victor Jara till Charlotte Perrelli

Idag fick jag förmånen att vara mötesordförande på SSU Örebro läns distriktskongress. Kongressen öppnade med att en ny medlem, Fredrik, sjöng låten Victor Jara som han dessutom ackompanjerade med gitarr. En fantastisk version som gjorde mig och flera andra riktigt rörda. 32 unga sossar är alltså samlade den här helgen i Örebro och diskuterar politik i två dagar. Samt har kul tillsammans naturligtvis.

Senare på lördagen var det dags för annan musik, som just nu är pk. Men efter kvällens melodifestival står det klart att Niklas Strömstedts stjärna är i dalande då han inte lyckades gå vidare. Istället var det Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli som fångade tittarnas intresse. Personligen gillade jag Sibels och Calaisas låtar, men jag tror att Perrelli kommer att finnas med bland topp tre i finalen.

För övrigt så var det fantastiskt att se när Kristian Luuk dansade tillsammans med Anna Vluk, sensuellt så det förslog. Dansa mer Kristian, det här är din grej!

Andra bloggar om politik, ssu, melodifestivalen, Charlotte Perrelli, Niklas Strömstedt, frihet.

2 kommentarer:

Eva sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eva sa...

Är säker på att du, som vanligt, gjorde en strålande insats som mötesordförande.

Och jag utgår från att det gjordes under dagtid - kan nämligen aldrig tro att SSU-distriktet gjorde paus i årskonferensen för att titta/lyssna på schlagern?