måndag, maj 12, 2008

Jobb, jobb och ännu mera jobb

Diskuteras just nu där jag befinner mig idag: Socialdemokraternas Jobbtoppmöte. Det känns verkligen som partiet har tagit tillbaka ledartröjan när det gäller jobbpolitiken. För det är stor skillnad på vår politik och den borgerliga regerings politik, även om Lena Melin på Aftonbladet inte tycker det. Att säga att socialdemokraterna är ”mer intresserade av traditionell arbetsmarknadsutbildningar än alliansen”. Dagens underdrift får man väl kalla det, om man har lite kunskap om borgarnas slakt på arbetsmarknadsutbildningar.

Ett av det bästa inläggen jag hörde på förmiddagen stod SSU-ordförande Jytte Guteland för när hon varnade partiet för att falla i borgarnas fälla när det gäller uppdelningen av närande och tärande, och den syn på sjuka och arbetslösa som den borgerliga regeringen torgför. Ni vet hur moderatledaren Fredrik Reinfeldt lite föraktfullt uttryckte det förra året när han sa att ”jag pratar med de som arbetar, Mona Sahlin pratar med de arbetslösa”.

För övrigt så rekommenderas Katrine Kielos senaste inlägg på Dagens arena där Nyamko Sabunis ointresse för att ta ansvar för dagens integrationspolitik analyseras. Sabunis dissning av hennes regeringskollega Sven-Otto Littorin när hon säger att han ”drabbats av offersyndromet” måste anses som mycket uppseendeväckande. Undrar vad Reinfeldt tycker om detta?

Andra bloggar om politik, jobbtoppmöte, SSU, jobb, Socialdemokraterna.

4 kommentarer:

Ole Dahlberg sa...

Ni har inte alls tagit på er ledartröjan i jobbpolitiken, Eva-Lena.

Ni har tagit på er ledartröjan i slöseri med våra skattepengar. Skatter som ni vill återställa till världens högsta för oss som arbetar. Skatter som ni vill satsa miljarder på att håva in. Med piska och blåslampa från oss som arbetar.

Ni är ingenting annat än samma gamla tandlösa och idélösa skattehöjar-, bidrags- och AMS-parti. Lärde ni er ingenting av era 12 misslyckade år?

Jag skulle vilja se dig gå fram till en strejkande sjuksyrra och säga "Jag stödjer din kamp om löneförhöjning...och btw...Om du röstar på oss så konfiskerar vi 1/3-del av det ni nu kämpar för till att finansiera en a-kassa för höginkomsttagare som vi vet kommer öka arbetslösheten..."

Eller gå fram till en företagare som jobbar 80 timmar i veckan och fråga vad han/hon tycker att ni vill införa ett starta-eget-bidrag/företagarlön till personer som redan har ett jobb!? Vilket gör att företagaren som redan jobbar 80 timmar i veckan måste jobba 100 timmar i veckan för att kunna konkurrera? Ni vill göra om företagare till en ny underklass - beroende av statliga bidrag. Tvi vale. Håll er borta!

Nä, det enda ni tagit på er idag är en stor dumstrut som nu pryder hela det socialdemokratiska partiet på ett mycket passande sätt...

TIPS: Om du gör någoting fel i 12 år. Gör då någonting annat när du får chansen.

Anna-Karin sa...

Doh! Ole, et kan inte vara så att sjuksyrran ser sambandet mellan den betalda skatten och sin egen lön, då?

Jag betalar gärna mer skatt om det går till hårt arbetande sjuksyrror snarare än till att subventionera de rikas pigor.

Maud Olofsson försökte skrämmas igår i TV med att om vänsterblocket vinner nästa val kommer de ta bort de skattesubventionerade hushållstjänsterna. No shit!

Sen känns det allvarligt lite oseriöst att hävda att s+mp+v gjort ALLT fel i tolv år. Även att anklga Eva-Lena för detta, då hon gör sin första riksdagsperiod.

Grottolle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Grottolle sa...

Ole..

Men du som verkar så smart kan du då inte säga hur vi ska lösa arbetslösheten nu när vi har sett hur Alliansen har misslyckats.
Och vilka är det som har gynnas av skattesänkningar..Jo det är högavlönade på Östermalm och Täby
Och nu höjs fastighetskatten för dom som har vanliga hus. Tala om ett stort svek mot husägarna.