tisdag, juni 17, 2008

Det blir ett ja till FRA från borgarna

För även om nu Fredrik Federley (c) yrkande på återremiss skulle vinna gehör, så blir det ja från de borgerliga ledamöterna när förslaget återkommer för omröstning.

Sen är det närmast patetiskt att höra flera borgerliga ledamöter, bland andra Annie Johansson, att kritisera den förra socialdemokratiska regeringens hantering av frågan. Som om de borgerliga partierna aldrig vann valet 2006. Som om Centerpartiet inte sitter i den borgerliga regering som faktiskt lagt fram förslaget till Sveriges riksdag. Som om den borgerliga regeringen inte haft ett helt år på sig att göra eventuella förändringar som önskats av Johansson & Federley. Men sanningen är ju att Johansson redan vid förra årets behandling av FRA-förslaget inte tänkte rösta emot regeringens förslag.

Och nu när det blir ett medialt tryck i frågan så sviktar helt plötsligt viljan att stå bakom sin regering. Så då finner man det plötsligt lägligt att försöka beskriva sig själv som opposition och oss Socialdemokrater som om det var vi som satt i regeringen. Patetiskt var ordet.

Andra som bloggar om FRA.

Inga kommentarer: