måndag, augusti 11, 2008

Ett ickesvar ar inte ett svar, Nyamko!

Idag fick jag ett sa kallat svar fran Nyamko Sabuni om hur den borgerliga regeringen ska losa fragan om ID-kort for utlandska medborgare. Men det var ett ickesvar fran Sabuni trots att statsminister Fredrik Reinfeldt lamnade over fragan till henne. Istallet sa ar det fortfarande bara en pinsam fras om att fragan om ID-kort for utlandska medborgare utreds och kommer att finnas med i budgetpropositionen. Som om det skulle vara ett svar pa alla fragor som manniskor runt omkring i Sverige staller till mig nastan dagligen om deras mojlighet att fa ett Id-kort.

Regeringen tar inte fragan pa allvar trots att till och med den liberala ledarsidan i Expressen har kravt att Sabuni ska agera.

Men jag ger mig inte. Vilket regeringen kommer att marka under hosten.

Nu kanske du undrar varfor det saknas massa prickar over a, a och o. Det beror pa att jag ar i London och tranar min engelska. Hur det gar? It's depends who you ask....

Andra som bloggar om politik, regeringen, ID-kort, Nyamko Sabuni.

3 kommentarer:

ullis sa...

Du har blivit utmanad!

Anonym sa...

Svaret är under all kritik inte vad man förväntar sig från en minister. Kanske rent av så är det detta de sysslar med på denna nivå. Intet sägande svar !
Vad menas med att det kommer med i budgetpropositionen för 2009?
Får vi veta vilken myndighet som kan åtaga sig detta då?
Kommer de vara klara tider och besked för när denna myndighet skall vara full verksam?

När börjar denna lamma regering jobba på detta egentligen. Hur länge tycker Sverige att det är rimligt att vänta tills dessa s.k. mellan stolar bosatta icke svenska medborgare får en vettig chans att börja integreras?.

Eva-Lena go girl go.. tryck upp dem mot väggen. Vi behöver svar..

JP.

Anonym sa...

Något som kanske glömts bort i denna diskussion är att den f.d. socialdemokratiska regeringen tog ställning till om utländska medborgare skulle kunna erhålla ID-kort av staten. Detta gjorde den socialdemokratiska regeringen i samband med att nationella ID-kort för svenska medborgare infördes den 1 oktober 2005. Den socialdemokratiska regeringen fann då, dvs. 2005, att staten inte bör utfärda ID-kort till utländska medborgare som bor i Sverige.

Den socialdemokratiska regeringens ställningstagande hade så vitt jag vet sin grund i att andra EU-länder inte kunde tänka sig att acceptera att utländska medborgare fick använda ett sådant ID-kort som resehandling inom EU (vilket svenska medborgare kan med det nationella ID-kortet som började utfärdas 2005). Då fann den socialdemokratiska regeringen att det inte fanns något behov för staten att utfärda ID-kort för utländska medborgare som är bosatta i Sverige. Att utländska medborgare i Sverige kanske kunde behöva ett ID-kort för andra ändamål än att resa inom EU var, uppenbarligen, inte ett tillräckligt argument för den socialdemokratiska regeringen att införa ett statligt ID-kort för utländska medborgare.

När nu socialdemokratiska politiker ojar sig så mycket över att den nuvarande regeringen inte inför statliga ID-kort för utländska medborgare tillräckligt snabbt kanske man bör ha den socialdemokratiska regeringens agerande i frågan i minne...