måndag, oktober 27, 2008

Oktober och Rosa bandet

Den 1:a oktober var jag inbjuden av Cancerfonden till deras uppstart av Rosa bandet-kampanjen. I samband med allmänna motionstiden som avslutades den 7 oktober så lämnade jag in följande motion tillsammans med min partikamrat Kerstin Engle. Och på fredag den 31 oktober, sista dagen för denna rosa månad ska jag genomgå en mammografiundersökning. Socialstyrelsen rekommenderar att kvinnor mellan 40-74 års ålder ska erbjudas undersökning. Jag får min kallelse två månader efter att jag fyllt 45.

Och för de som tycker att det är lite tjatigt med all uppmärksamhet kring bröstcancer: varje år får 7000 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer. En av alla dessa kvinnor som drabbats, och som bloggar om det är Ingela. Läs hennes blogg, och få lite perspektiv på tillvaron. Jag har lite ont i en axel, so what?

Som någon klok sa, den som är frisk har tusen önskningar, den som är sjuk har bara en.

Andra bloggar om bröstcancer, Rosa bandet, oktober.

5 kommentarer:

Ingela sa...

Jag håller tummarna på fredag. Det kommer att gå bra! Är det något man kan lära sig av mig, så är det att MAN SKOLKAR ICKE från mammografin.

Jag äter gärna lunch nån dag. Nästa vecka är hyfsat lugn, förutom tisdag. Vi kan väl höras.

Kram Ingela

Eva-Lena Jansson sa...

Till Ingela: just din insikt om att mammografi är VIKTIGT har jag tagit in. Och jag hör av mig om en dag, men nästa vecka är plenifri, vilket innebär att jag i huvudsak är i Örebro län. Men veckan därpå däremot, då skulle en lunch passa bra!
Eva-Lena

Dockmamman sa...

Jag håller tummarna för dig Eva-Lena, är inne hos Ingela varje dag och läser och följer hur det går för hon...

För 2 år sedan så kände jag en knöl och fick åka på mammografi och göra nålpunktion men det var godartade knölar så jag blev lättad efter en fruktansvärd oro...

har en insamling hos mig men det går inte så bra men du kan kika in om du vill/Kram och lycka till

Martin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Martin sa...

Du pratar om perspektiv rörande "tjatet om bröstcancer." Tänk då på att ingen tjatar om kontroller för prostatacancer, vilket orsakar fler dödsfall än bröstcancer.

Där önskar jag lite mer perspektiv på tillvaron.