Mitt under interpellationsdebatten igår kväll, där höstens varsel och regeringen ointresse att agera debatterades, valde arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att avstå från fortsatt debatt. Nu kunde debatten ändå fortsätta eftersom flera andra ledamöter deltog. Men det får väl anses som ganska anmärkningsvärt, att i en tid av rekordvarsel, så väljer regeringens företrädare passivitet och tystnad som strategi.
Jag kan dock lova bloggens läsare att oppositionen inte är passiv eller tyst. Fler interpellationer är redan inlämnade med frågor om och hur regeringen tänker agera kring varslen som bara fortsätter att rulla in.
Och nu rapporterar Konjukturinstitutet att stämningsläget för svensk ekonomi inte har varit lägre sen mätningarna började för 12 år sedan. När ska regeringen inse allvaret?
På fredag är det dags för nästa interpellationsdebatt. Den här gången blir det med näringsminister Maud Olofsson som ska svara på frågor om den demokratiska insynen i Posten. En annan debatt med näringsminister Olofsson är också på gång, då angående löner, övriga ersättningar och pensionsvillkor för chefer i statliga bolag.
Andra bloggar om politik, Sven Otto Littorin, varsel, regeringen, Posten, Maud Olofsson.
4 kommentarer:
Om man söker på "Littorin" på min blogg upptäcker man att de flesta av inläggen hanterar hans sätt att inte vilja bemöta frågor eller ta en diskussion. Arbetsmarknadsministern verkar lite rädd att stå upp för sin politik. Eller är han bara arrogant?
http://rabiatfeminism.blogspot.com/2008/06/skitungarna-i-rosenbad.html
Hej!
Vi har startat en ny s-gruppblogg. Länka gärna om du vill.
Hej Littorin har inget att komma med helt enkelt.
Här i Eskilstuna hade vi en SFI-debatt förra veckan, frågan om arbetsmarknadsläget kom på tapeten.
När en av våra talade om att arbetslösheten redan börjat öka och antalet varsel var många, då skrek Fp representanten att hon ljög.
Jag tror inte att de fattat vad som håller på att hända.
Hälsningar
Ann-Sofie
Det finns ju olika "system" för att ta hand om människor som blir av med jobbet. Varför skall vi nu ha olika nivåer av hjälp? En del för de som var arbetslösa innan ekonomin rasade samman och så insatser av större grad för de som varslas på tex Volvo? Är det jämställdhet för arbetare och tjänstemän på svensk arbetsmarknad?
Och så Littorin. Hade han inte sjuka barn hemma och pga detta måste avbryta debatten?
Skicka en kommentar