lördag, december 06, 2008

Dagens lucköppning, 6

Idag rapporterar NA, Nerikes Allehanda,att Sverigedemokraten Robert Boström, på ett diskussionsforum uttryckt att det vore bra om en grupp vänstersympatisörer på en ungdomsgård kvävdes i en eldsvåda. Knappt två månader senare brann ungdomsgården ner.

När NA konfronterar Boström med uppgifterna så menar han att det var ett skämt. Även Sverigedemokraternas partidistriktsordförande försöker tona ner Boströms inlägg och menar också att det är ett skämt. Sverigedemokraternas vice ordförande Jonas Åkesson hävdar att det är en ungdomsgrej. Men Boström är faktiskt inte vem som helst. Han är vice ordförande för Sverigedemokraterna i Örebro län, han är politisk sekreterare i landstingsfullmäktige och utbildar sig till lärare i samhällskunskap.

På flera håll i Sverige har vi under det senaste året kunnat läsa om flyktingar och invandrare som blivit trakasserade där man tänt eld på flyktingbostäder och kastat in brinnande föremål i lägenheter. Otrevligt värre och jag tycker att samtals- och mediaklimatet i Sverige börjar närma sig den nivå vi hade i början på 90-talet när lasermannen sköt invandrare i Stockholm.

Så när Boström å ena sidan i NA ursäktar sin kommentar på diskussionsforumet med att det var skämt, men samtidigt skriver på sin blogg att artikeln i NA är bra reklam så undrar man hur han tänker. Och som senast kommentar skriva att ”jag ångrar ingenting” får väl tas som intäkt att det kommer flera liknande skämt från Boström. Om det kommer att följas av bränder eller andra otrevliga incidenter återstår att se.

Andra som bloggar om politik, Sverigedemokraterna, Nerikes Allehanda, lasermannen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här måste vara det mest överspelade jag varit med om. Hade Boström skämtat om brända nazister och att det sedan inträffat en modbrand mot ett nazi-tillhåll, så hade ingen brytt sig. Sen när blev det moraliskt förkastligt att skämta grovt om kommunister?

- Ungefär samtidigt som kommunismen blev rumsren igen i Sverige. Trots dess brott.