tisdag, april 21, 2009

Bonus eller icke bonus, det är frågan

Jag har sedan jag kom i riksdagen hösten 2006 deltagit i flera debatter om bonus i statliga bolag. Orsaken till detta kan stavas Maud Olofsson som tidigt var ute och meddelade att den borgerliga regeringen skulle ta bort det bonusförbud för vd:ar i statliga bolag som den förra socialdemokratiska regeringen hade infört. Sommaren 2008tog Maud Olofsson och hennes kollegor beslutet om förändringen som man hade pratat om i två år, men som uppenbarligen inte Anders Borg visste något om. Det var i alla fall vad han sa. Men efter en debatt som pågått sedan finanskrisen slog till i höstas har regeringen dragit öronen åt sig och igår tog man beslut att återigen ändra sina riktlinjer, den här gången i helt motsatt riktning.

Kanske hade det två år gamla beslutet om bonus för flera chefer i Vin & Sprit nått media som börjat ställa frågor till regeringen.

Oavsett vilket så kan jag vid dagens debatt med Maud Olofsson utropa Äntligen även om det finns några luckor att täppa till. Men jag undrar hur nöjd vår näringsminister egentligen är med sitt hit och ditagerande.

Andra bloggar om politik, bonus, regeringen, Maud Olofsson.

Inga kommentarer: