onsdag, april 29, 2009

Telekompaketet, Vattenfall och en partiordförande på bra humör

Läser att det så kallade Telekompaketet nu är nära sitt avgörande, hoppas nu inte regeringens representant Åsa Torstensson sviker genom att driva en annan linje än den några av de svenska parlamentariker har intagit. För som Ola Larsmo skrev i Dn, EUs telekompaket rör vår demokrati.

Idag var jag på Vattenfalls årsstämma, en årsstämma som väckte känslor av det mindre muntra slaget. Att människor demonstrerar med plakat och banderoller mot den brunkolsatsning som Vattenfall gör har jag full förståelse för. Men att kasta färg på VDn är enligt min uppfattning både korkat och ett hot mot ett öppet och demokratiskt samhälle. Säkerhetsarrangemanget var stort och det kommer inte att bli mindre efter att några aktivister dessutom försökt avbryta årsstämman mitt under Lars G Josefssons tal. Jag har som sagt förståelse för kritiken mot Vattenfalls sätt att agera i Tyskland, har tidigare motionerat till Socialdemokraternas partikongress om tydligare ägarstyrning. Men hade det inte varit bättre att offentligt under frågestunden redovisa sin kritik istället för att agera på ett sätt som flertalet närvarande bara uppfattade som hotfullt?

För övrigt så verkar min partiordförande vara på bra humör, något som märks bla vid Anders Pihlblads intervju med henne. Sahlin kanske också har drabbats av den där känslan som jag har och som inte går över trots alla negativa opinionsundersökningar. Vi vinner valet. Och blir historiska. Igen.

Andra som bloggar om politik, telekompaket, integritet, Vattenfall, Mona Sahlin, TV4.

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5018312.ab

Och det är likadant med alla andra socialförsäkringar. Sverige är i dag ett instabilt samhälle. Välfärden är raserad. Vi hänger alla på gärdsgårn. Vem som helst av oss kan i morgon vara nedstörtad i ohjälplig misär. Vi blir blåsta på de pengar vi betalat in till trygghetssystemen. Det svenska ledarskapet präglas i dag av inkompetens, korruption och ren skurkaktighet. Nu måste fackens ekonomi granskas och redovisas. Det är ifrågasatt om medlemmarna överhuvudtaget får någonting för pengarna. Den enskilde garderar sig rationellt genom extremt sparande. Framöver står detaljhandeln på öronen och den ekonomiska krisen fördjupas genom svåra interna missförhållanden.

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色