torsdag, juni 11, 2009

Vem är förvånad?

Jag har svårt att förstå hur någon kan vara förvånad över att värdekonservativa väljare föredrar Alf Svensson, en äldre man, framför en Ella Bohlin, en ung kvinna. Kd är ju inte det partiet som mest förknippas med jämställdhet.

Och inte var det särskilt otippat att Anna Maria Corazza Bildt skulle kryssa in sig. Corazza Bildt har förekommit mer i riksmedia, både tv och tidningar, jämfört med många av Moderaternas toppkandidater. Och precis som Monica Green skriver på sin blogg så vore det löjligt att underskatta det faktum att Corazza Bildt är gift med landets utrikesminister. Något som självklart gjort henne extra intressant. Dessutom hade Corazza Bildt ett starkt stöd bland medlemmarna i sitt eget parti. Något som visade sig redan i Moderaternas provval inför fastställandet av deras lista.

Dagens bloggtips: Erik Laakso skriver mer om kryssresultatet. Anna Ardin tror att Marit Paulsen haft det tuffare om varit Socialdemokrat. Björn Sundin om en inte alltför populär ks-ordförande, Rabiatfeminism om den gamle och makten.

Marita Ulvskog, Olle Ludvigsson, Åsa Westlund, Göran Färm och Anna Hedh har alla jobbat hårt under valrörelsen, så stort grattis till Socialdemokraternas fem toppkandidater som nu får representera oss i EU-parlamentet. Till Evin Cetin, Hillevi Larsson och Ardalan Shekarabi som också jobbat otroligt hårt i årets EU-valrörelse så är det bara att önska lycka till vid nästa val.

Andra bloggar om politik, Socialdemokraterna, EU-valet, personval.

2 kommentarer:

Anna Ardin sa...

Jag tror att Alf är bättre för välfärden och jämställdheten än Ella

Bo Widegren sa...

När det gäller Anna Maria C-bildt så skall man inte förakta det arbete som gjordes för henne som tack för att hon var med och tog initiativ till Uppropet Bevara äktenskapet för man och kvinna. Alltså de mest mörkblå bland de blåa fick en kandidat att rösta på.