fredag, september 11, 2009

4 år med bloggen

som startades den 2 september 2005. Men det första riktiga blogginlägget kom den 9/9 och det känns riktigt aktuellt också idag med tanke på den politik som Fredrik Reinfeldt och den Moderatledda regeringen genomför. Både John Johansson och Björn Sundin redovisar hur Moderaterna öppet redovisar hur man vill sänka lönerna. Uppenbarligen räcker det inte med att göra arbetslösa och sjuka fattiga, även arbetare ska mindre lön att leva på. Efter en debatt med finansminister Anders Borg skrev jag ett blogginlägg och hänvisade till en intervju med nationalekonomen Marian Radetzki som på ett väldigt pedagogiskt sätt beskriver Moderaternas "jobbpolitik" eller för att uttrycka sig i klarspråk, sänka lönerna-politik.

För övrigt så rapporterar Ekot att regeringen nu kräver ut medlemsregister från A-kassorna. Något som möter stark kritik pga de konsekvenser det kan få för medlemmarnas personliga integritet. Konspirationsklubben är inte förvånad över att den regering som drivit igenom FRA-lagen fortsätter att driva en integritskränkande politik.

Andra bloggar om politik, regeringen, Rredrik Reinfeldt, a-kassan,
jobbpolitik, välfärdsattacken, löner.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerar för fyra års bloggande, men vad gäller "konspirationsklubben": få eller ingen påstår att det finns någon ondskefull, hemlig plan för att omvandla Sverige till en diktatur genom fler och fler övervakningslagar. Snarare är det olika sinsemellan inte alls koordinerade krafter som tillsammans skapar utvecklingen mot ett övervakningssamhälle, framförallt vissa politikers faktiska rädsla för terrorism och brottlighet, och kulturindustrins ekonomiska intressen. Men bara för att det inte är en konspiration är det förstås inte nödvändigtvis bra...

Eva-Lena Jansson sa...

Calandrella: som du säkert förstår så brukar Konspirationsklubben avstå från att kommentera kommentarer;-)

Christian sa...

Eva Lena

Bra kommentar om konsptirationsklubben ;-)

Men det är knappast regeringen som sänker lönerna. Det är arbetsmarknadens parter som sätter lönerna. Det staten konstruerat är LAS men lönerna bestämmer inte regeringen över!