fredag, september 25, 2009

Om en misstänksam statsminister

Är statsminister Reinfeldt paranoid? Läser ledarsidan i Aftonbladet där Katrine Kielos funderar kring statsminister Reinfeldt och hans uttalande om att "Socialdemokrater ringer runt till landets alla redaktioner". Jag vet inte vad som är orsaken till Reinfeldts agerande, kanske har han hamnat i ett medialt utanförskap. Eller nåt annat, men nej, jag tror inte statsministern är paranoid och jag tror inte heller att landets redaktioner tar emot order från Socialdemokraterna. En tidning som verkligen visar självständighet gentemot Socialdemokraterna är Nerikes Allehanda, NA. När regeringen tidigare i veckan presenterade sin budget i Örebro genom försvarsminister Sten Tolgfors (M) och riksdagsledamöterna Johan Pehrson (Fp), Sofia Larsen (C) och Lars-Axel Nordell (Kd) så fick inte någon representant från oppositionen kommentera den. Den enda politiker förutom Tolgfors och de borgerliga riksdagsledamöterna som fick recensera budgeten var kommunstyrelseordförande Staffan Werme (Fp). Nerikes Allehanda är oberoende liberal.

För övrigt så är säkert Konspirationsklubben öppen för nya medlemmar.

Bloggtips: Olof förklarar vad trafikdata är, Alliansfritt rättar Littorin om utanförskapet, Thomas som tror att regeringen styr media, Alexandra ger rött kort Moderaterna, Anna om att skilja på slöja och slöja.

Andra bloggar om politik, Fredrik Reinfeldt, utanförskap, NA, Socialdemokraterna, paranoid, trafikdata, media.

1 kommentar:

vmm sa...

Om att Socialdemokraterna skulle "ringa runt" till redaktioner: visst var det väl en socialdemokratisk partifunktionär för något år sedan som avslöjades att ha skrivit fejkade insändare, och undertecknat med olika alias typ pensionär, småbarnsmamma, skattebetalare osv och klagat på borgarnas politik?

Kom att tänka på det.

Jag kan faktiskt inte bli så upprörd över om (S) ringer runt till journalister för jag tror knappast (S) kan bestämma vad journalisterna ska göra utan det handlar säkert mer om att man tipsar om olika saker och ämnen och det tror jag många partier sysslar med.