lördag, november 14, 2009

Dags för Reinfeldt att svara!

Läser i dagens Aftonbladet att statsminister tillika Moderatordförande Fredrik Reinfeldt kräver svar av Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin angående Thomas Bodströms politiska framtid.

Nu kan jag tycka att en Moderat partiordförande borde ha fullt upp med att hantera det faktum att Moderaternas partidistriktsordförande Lars-Ingvar Ljungman från Vellinge uttalar sig och agerar som en Sverigedemokrat. Men det är uppenbart att Reinfeldt och Moderaterna på riksdnivå inte tänker ta i den frågan. Söker man på Moderaternas hemsida efter uppgifter om Vellinge så får man inte en enda träff. Och det efter en veckas het debatt med nyhetsartiklar i medier i hela landet.

Så varför Reinfeldt vägrar du uttala dig om dina partikamraters agerande kring ensamkommande flyktingbarn, när du har tid att engagera dig i andra partiers nomineringsprocesser? Att tiga är att samtycka.

Bloggtips: Kent om kritiken mot Vellinge-Moderaterna, Ilse-Marie om världens hårdaste sjukregler, Peter om Vattenfall, Bodström och Vellinge.

Andra bloggar om , , , , , , , , .

7 kommentarer:

Ola Bandola sa...

Fantastiskt att just han som gick ut och krävde "borgfred" av Mona Sahlin, nu vill ha en debatt om vilka ministerposter Mona S. skulle kunna tänkas sig utse efter en eventuell rödgrön valseger 2010.

Det känns säkert bekvämare att prata om eventuella S-ministerposter nu än den egna politiken kan tänkas :)

Britta Sethson sa...

Men ärligt talat

En statsminister som misslyckades så kapitalt med sin egen regeringsbildning 2006 att två ministrar tvingades bort efter en vecka och ytterligare två hängde så löst att de bara klarade sig kvar med knapp nöd.


Hur kan han ha mage att diskutera denna fråga. Särskilt när i dagsläget hans egen Maud synes sitta löst...

Anonym sa...

Det som skiljer sossar och moderater åt är att partimedlemmar som begår allvarliga fel avsätts i moderaterna medan dom i socialdemokraterna görs till partiledare!

musseron sa...

Om Bodström tänkt sig en ministerpost, så får han faktiskt stanna i Sverige och konsentrera sig på sitt politiska uppdrag.

Herta Olsson sa...

Glöm inte att Lars-Ingvar Ljungman inte bara är förbundsordförande för Skånemoderaterna. Han är även ordförande för Moderaternas nationella valberedning! Det är en tung post. Det verkar inte direkt krylla av moderater som vill avsätta honom från den. Det är skamligt!

Charlotte af Uschmans sa...

Resultatet av samtalet mellan Schlingmann och Ljungman känns förprogramerat av en kommunikationsbyrå. Oss lurar det inte.

Anonym sa...

Efter att Reinfeldt fick ordförandeskapet i EU står han inte att känna igen. Den förut så milda koblicken (som inbringade åtskilliga tusen röster) är förbytt till stelt uppspärrade stålhårda kulor. Och ännu värre, hans förut mjuka och naturliga sätt att prata är nu förbytt i ett överlägset och självgott munfisande à la Göran Persson.Om inte Fredde mycket snart växlar ner till sitt gamla jag kan moderaterna lika gärna välja Frankensteins monster till partiledare. Denne skulle dra lika många röster till partiet.