torsdag, december 03, 2009

3 december, misstänksamhet byts ut mot visshet

När regeringen väljer att uttala sig om att man klarat hem den svenska arbetsmarknadsmodellen bör alla vaksamma hoppa till och undra vad som är på gång. Ni vet, när regeringen introducerade sin sk rehabkedja glömde man visst bort att berätta att 54 000 personer skulle bli utförsäkrade och att cancersjuka skulle tvingas ut och söka arbete. Arbetsmarknadsminister Littorin sa för drygt en månad sedan att " Jag är glad att vi funnit en lösning som förenar den svenska modellen och EG-rätten. Med dessa förslag bildar de svenska kollektivavtalen normen för regleringen av anställningsvillkor för utstationerade arbetstagare" med anledning av regeringsbeslutet om sin proposition angående Lavaldomen. Vad Littorin "glömde" att invänta var resultatet från Arbetsdomstolen. Vilket nu väcker kritik mot regeringen från LO som kräver att lagförslaget dras tillbaka . Detta samtidigt som LO, TCO och SACO har en gemensam debattartikel på Europaportalen där man redovisar hur regeringen även i EU försöker undergräva den svenska arbetsmarknadsmodellen.

Ni får gärna kalla mig misstänksam för i den här frågan visar all erfarenhet att det inte går att lita på den borgerliga regeringen. Reinfeldt & Co har bestämt sig för att en gång för alla se till att medlemmar i facket inte ska ha inflytande, fackets makt ska bort. Allt i syfte att skaffa en låglönemodell där människor bjuder under varandra för att få ett arbete.

Men i luckan den 3 december finns inte någon från regeringen. Istället döljer sig en man som just vid det här tillfället har misstänksamhet som tema. Så titta, lyssna och njut!

Andra bloggar om politik, regeringen, Laval, Vaxholmsmålet, samhälle.

Inga kommentarer: