måndag, december 14, 2009

Orättvist och ojämställt, vem är förvånad?

Att ta ansvar och inte skylla på alla andra, det är inte socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrssons starkaste sida. Vid nästan varje debatt i riksdagen har hon hänvisat till "efter 12 år med en Sociademokratisk regering", något som kanske fungerade under hennes första år som minister. Men nu, efter 3 ½ år i regeringsställning är det knappast någon som köper den bortförklaringen längre. För även om det alltid är ansvarig myndighet, i det här fallet Försäkringskassan, som får stå för utförsäkrandet och alla obehagliga beslut så är det den borgerliga regeringen och riksdagsmajoriten som ska hållas ansvarig. Som en del påpekat så är en majoritet som kommer drabbas av försämringar kvinnor. Det är alltså både en orättvis och ojämställd politik som regeringen nu genomför. Inte undra på att vare sig Reinfeldt eller Husmark Pehrsson vill ta ansvar för sin politik:(

För övrigt har dagens Svenska Dagbladet en bra artikel om vikten av ett jämställt föräldraskap. Så för alla som nu är mitt upp i förberedelserna för att bli föräldrar, läs den och dela med er av den till andra som behöver ha lite tips.

Dagens bloggtips: Johan Westerholm, Alliansfritt, Emma "opassande" Andersson.

Andra bloggar om politik, regeringen, opinionsundersökning, sjukförsäkring, Husmark Pehrsson, samhälle, Rödgröna, Sahlin, jämställdhet.

1 kommentar:

roberth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.