tisdag, december 29, 2009

Vem bestämmer om jag eller du är sjuk? Del 57

Läser om en kvinnan som var sjukskriven och mammaledig med sin cancersjuke son. När kvinnans son dog så skulle hon enligt reglerna skriva in sig på Arbetsförmedlingen. Något som hon av förklarliga skäl inte gjorde och därför nekades kvinnan sjukpenning. Det kan inte bara vara jag som undrar långt jakten på sjuka personers arbetsförmåga har gått.

Kan bara hoppas att 2010 blir ett humanare och mjukare år än 2009. Ett riktigt skitår som Littorin så riktigt uttryckte sig för drygt ett år sedan. Att han tillsammans med Husmark Pehrsson och övriga i regeringen gjort sitt värsta för att infria det är inget som uppskattats av folk i allmänhet.

Så med förhoppning om att det bara är 9 månader kvar för Reinfeldt & Co i Rosenbad vill jag passa på att önska bloggens läsare ett Gott Nytt och Rödgrönt 2010!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läs gärna detta också...

http://www.expressen.se/ledare/dahlberg/1.1812445/anna-dahlberg-en-ytlig-debatt

Anonym sa...

Oavsett om man har varit sjukskriven eller haft ett arbete. Man ska alltid anmäla sig på Af första arbetslösa dagen. Just för att man ska vara registerad i samhället. Inte så konstigt, är man inte sjukskriven hos Försäkringskassan och inte går till Arbetsförmedlingen. Vart är man registerad då?