måndag, januari 25, 2010

Reinfeldt låter Olofsson besvara interpellation om hans förtroende för henne...

I slutet av november lämnade Patrik Björck, Socialdemokratisk riksdagsledamot från Skaraborg, in en interpellation ställd till statsminister Fredrik Reinfeldt. Bakgrunden till interpellationen är alla turer kring Vattenfall och näringsminister Maud Olofssons agerande.

”Jag är nöjd med alla mina statsråd tills något annat sägs”, svarade statsministern på en fråga från TT med anledning av näringsminister Maud Olofssons tillkortakommanden i Vattenfallshärvan. Därav Patrik Björks fråga i interpellationen till Reinfeldt: Avser statsministern att vidta några åtgärder med anledning av näringsministerns hantering av Vattenfall?

I början av december fick Björck besked från statsrådsberedningen att statsministern skulle besvara interpellationen den 26 januari. Vilket också kunde ses på riksdagens hemsida till mitten av förra veckan. Då det kom ett nytt besked, den här gången från näringsdepartementet. Det beskedet som kom nu var att dels flyttas debatten till torsdagen den 4 februari, dels att det är näringsminister Maud Olofsson som ska svara på interpellationen. Som handlar om statsministerns förtroende för näringsministern. Häpp!

Något som inte Svenska Dagbladet hade uppmärksammat. I papperstidningens Näringslivsbilaga, sid 2, kunde man idag läsa att statsminister Reinfeldt den 26 januari ska besvara interpellationer som hans förtroende för näringsminister Olofsson.

Förmodligen hänger det här ihop med den Moderata arbetslinjen. En överlämnad ip-debatt till en ivrig näringsminister som får göra grovjobbet nästa torsdag. Och statsministern tar det lite lugnt imorgon? (Ikväll kl 22.55 fanns det inga engagemang rapporterade för den 26/1.)

Andra bloggar om politik, Moderaterna, Maud Olofsson, interpellation, regeringen, Reinfeldt, arbetslinje, debatt.

1 kommentar:

inspirerar sa...

Hej
Om vi står kvar i historien och inte lär oss att använda oss av den, då hamnar vi i ingemansland.

Jag tror att du inte vill missa det här

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4245

pluss en blogattack den 3 februari mer info hittar du på min blogg

Väl Mött