onsdag, februari 03, 2010

Att svara snabbt på Twitter...

Idag har SvD en artikel om Twitter och riksdagsledamöternas intresse av att kommunicera med andra utanför politiken. Det man fokuserar på är om riksdagsledamöterna har svarat på frågor från en fiktiv twittrare @Max_Emil. Två kollegor som omnämns är Fredrik Federley (C) som enligt SvD svarat snabbast, 15 min, och Annie Johansson (C) som bad om ursäkt för sent svar. Jag och ytterligare 9 ledamöter plus Federley och Johansson finns med på en lista över de som svarat @Max_Emil.
Eftersom jag den nämnda dagen twittrade direkt från partiledardebatten så undrade jag förstås hur lång tid det tog innan jag svarat honom. Och svaret är 8 minuter. Vilket är snabbare än 15 minuter men det missade SvD. Något som jag twittrade om för över 3 timmar sedan vilket exempelvis Anna Troberg noterat. Och nu väntar jag fortfarande på att SvD ska korrigerar nätartikeln. Gärna idag....

För egen del tycker jag att Twitter är ett roligt och ibland helt uppslukande sätt att kommunicera. Jag har fått lära känna för mig tidigare helt obekanta personer och har möjlighet att diskutera och samtala kring politik på ett annat sätt än i en vanlig debatt. Framför allt att lyssna på andra även om jag har svårt att hålla tyst...

Är man inte intresserad av att kommunicera på det här sättet, genom sociala medier som Twitter och Facebook, så är min rekommendation att avstå. Det finns ingen lag på att politiskt förtroendevalda måste göra det och väldigt många av de riksdagsledamöter/kommunpolitiker/landstingspolitiker jag känner har andra sätt att AFK samtala med människor. Det fungerar det också.

Andra bloggar om politik, Svenska Dagbladet, Twitter, sociala medier.

5 kommentarer:

Federley sa...

Rätt ska vara rätt!

Förstår inte varför de ens fokuserat på att man svarat snabbt. Sitter man i en paneldebatt ska man inte behöva bli klankad på för att man inte kan svara på ngn timme.

Nåja, ska de skriva om det ska det vara rätt.

Eva-Lena Jansson sa...

@Federley: Kan hålla med om att tidsaspekten inte är den viktigaste delen. Många av oss befinner oss ofta på resande fot med mer eller mindre dålig täckning för både mobil och dator. När det sedan visar sig att SvD inte ens skickat fråga till alla riksdagsledamöter som twittrar så undrar man ju över hur bråttom man haft med artikeln.
Både du och jag vet ju hur reaktionen blir i media om politiker gör fel, skriver felaktigheter eller säger sånt som inte stämmer. Därav min något nitiska hållning till att SvD borde göra en rättelse;)

Christina Hermansson Placon sa...

Hej Eva-Lena!Undrar hur i hela fridens dar du hinner med allt?!Dessutom gör du ju det du gör SÅ himla bra!Var lite rädd om dig,vi behöver dig.Bra att du börjat träna!Det lyfter ju orken en hel del.
Snöiga hälsningar från toppen.

tobias_brandel sa...

Hej, så mycket fokuserade vi väl inte på tidsaspekten, ledamöterna fick ju en vecka på sig att svara.

Sorry för rättelseförseningar, har varit nedbäddad i förkylning och frånkopplad från världen i ett dygn, men nu tror jag att det hela ska vara löst inom kort!

Tobias Brandel

Eva-Lena Jansson sa...

@Christina: det ser nog mer ut än det är;
@Tobias: det är möjligt att det inte bara var fokus på tidsaspekten men om man väljer att skriva om vem som svarar först så blir ju bilden att det var viktigt. Och fortfarande är det fel uppgifter eftersom jag svarade efter 8 min, inte 13 min. Men ni kanske räknade utifrån @federleys fråga/svar och därmed fick det till 13 min. Och så var det där med antalet ledamöter som tillfrågades var inte korrekt. 77 hade fått frågor. Varken Helén Pettersson eller Fredrik Lundh-Sammeli fick någon fråga och båda är aktiva på twitter.
Tack för återkopplingen:)