fredag, november 26, 2010

Vad är det Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna vill dölja?

När övriga partier anser att det är rimligt att öppet redovisa ekonomiska bidrag till partierna från privatpersoner och organisationer så vill inte Moderaterna, Kristdemokraterna eller de främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna gå med på ökad öppenhet.

Man undrar ju vad det är för några bidragsgivare som M, Kd och Sd inte öppet törs/vill skylta med? Handlar det om stora bidrag från exempelvis arbetsgivarorganisationer, företag, religiösa sekter, rasistiska/fascistiska organisationer? Troligen är det just bidragsgivarnas särintresse och vilja till inflytande över den polistiska dagordningen som gör att de tre partier på högerkanten anser att det inte tål att prövas i offentlighetens ljus.

Själv är jag glad över den förflyttning som mitt eget parti, Socialdemokraterna, har gjort i frågan och som gör att man nu driver på för ökad öppenhet. Under den allmänna motionstiden lade jag en motion om Offentlig redovisning av ekonomiskt partistöd från privatspersoner och organisationer, läs motionen här.

Andra bloggar politik, partibidrag, öppenhet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, riksdagen, Socialdemokraterna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är skillnad på frivilliga bidrag och socialdemokraternas tvångsindrivna bidrag.

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Ska i dagarna gå ur mitt förbund kommunal. Jag vill då inte vara med och göda erat socialist parti. Ussh!!

Anonym sa...

Varför gränsen på 20000kr för redovisning? Varför skall inte alla bidrag redovisas?

Anonym sa...

När det gäller SD tror jag dom tänker, med rätta, att personer som skänker pengar till dom blir socialt stigmatiserade (mobbade, på ren svenska) och det finns också en risk för deras säkerhet.

Anonym sa...

Vad dessa partier vill dölja. Ja säg det, men uppriktigt vänd på det hela vad vill man omtala jo man vill omtala att man sänkt skatter för löntagarna med nära 2000 kr/ månad. Men man vill inte omtala alla avgifter försämringar som det innebär att sedan 80% av dessa skattesänkningar går till Landets mest välbetsällda vill man inte hellre omtala.Utan man kör med falsk rklam att man vill sänka skatter för löntagare med låga inkomster men att man sänker än mer för höga inkomster omtalar man inte.

Dessutom vill man hålla lika tyst om att man försämrat socialförsäkringssystemen med 50% och att detta går som skattesänkningar till Gissa, Jo till de mest välbärgade.
Är det då konstigt att man inte vill omtala de bidrag man får.
Jag tycker inte det, det ligger i fifflares natur att inte omtala sina brott.
Brottet där man driver sjuka till självmord.
D.v.s kort sagt vi har en regim med moderater som styr och man kan numera kalla dem mörderraterna.
Sjukskrivningslagens absurda slag mot många är inget annat än mord mot en folkgrupp, skulle detta ske mot invandrare skulle det bli ett hiskeligt liv.
Nu sker det mot Svenska medborgare och då är det inte så noga.
Vi i Sverige lever ju i en gammal tro att Sverige har bra välfärd.

Rabiatfeminism sa...

Tvångsindrivet? Hur menar du då, du anonyme nr 1?

Och anonym nr 2, det står dig ju helt fritt om du nu inte respekterar demokratiskt fattade beslut som en majoritet av de andra medlemmarna i ditt förbund fattat.

http://maxalas.blogspot.com sa...

http://maxalas.blogspot.com news ,video ,photo ,online sport visit

http://maxalas.blogspot.com sa...

http://maxalas.blogspot.com news,videos,online sport