söndag, januari 15, 2006

Trygga anställningar skapar kreativa människor!

Ungdomar vill ha trygga anställningar! De som påstår att det nu för tiden inte finns några unga som vill ha en fast anställning pratar nog enbart som arbetsgivare eller som företrädare för arbetsgivarorganisationer. Och det är förresten inte bara ungdomar som föredrar fast anställning (tillsvidareanställning är det korrekta begreppet.

Journalistförbundet har under en längre tid drivit kampanjen "Lasa inte ut min kompis". Anledningen till kampanjen är att arbetsgivarna systematiskt anställer journalister på projekt- eller vikariatsperioder (max 11 månader) som omöjliggör företrädesrätt för fortsatt vikariat eller anställning.

Moderaterna är uppenbarligen inte är nöjd med den flexibilitet som finns på arbetsmarknaden utan föreslår att arbetsgivaren ska få tillämpa provanställning upp till två år på ett obegränsat antal personer. Det är rätt uppenbart att ett sådant förslag enbart skulle gynna arbetsgivarna och stärka deras makt ännu mer.

Även om Moderaterna kallar sig "det nya arbetarepartiet" (något som måste betraktas som grovt varumärkesintrång) så är det uppenbart att man alltid kommer att företräda arbetsgivare som vill minska löntagarnas inflytande. Detta är ingen nyhet förstås utan bara ett konstaterande. Frågan är varför Moderaterna inte törs stå för sin politik utan försöker maskera innehållet.

Inga kommentarer: