onsdag, augusti 23, 2006

Trist när Degerfors fick stryk och partikamrater spårar ur i infrastrukturdebatten

Som om denna onsdag inte var tillräckligt dyster med grå himmel och strilande regn hela dagen så blev det förlust för Degerfors i kvällens länsderby när ÖSK vann med 2-1 hemma på Behrn Arena. Tung hemresa för Degerfors-fansen medan kubanerna och alla andra ÖSK-fans fick jubla över att man tagit ett steg närmare Allsvenskan.










När sedan partikamrater i Västmanland spårar ur i infrastruktur-debatten och kräver att någon annan operatör tar över tågtrafiken i Mälardalen blir jag så trött. För mig är det självklart att SJ borde klara av detta, men den statliga styrningen av bolaget lämnar övrigt att önska. Det företag som sålt tågen till SJ är den som borde klandras för att man inte levererat fungerande dubbeldäckståg. En stor del av förseningarna beror på för få spår, framför allt in till Stockholm, och på grund av Banverkets arbete som inte alltid är så synkroniserat med SJs tidtabell. Fler operatörer på samma antal spår som idag skulle sannolikt innebära ännu fler förseningar. Hur ökad avreglering av järnvägstrafik skulle kunna åtgärda de brister som uppstått pga tidigare avregleringar övergår mitt förstånd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller verkligen inte om dig i SJ-frågan. Jag tycker att västmanlänningarna gjorde ett lysande utspel. SJ har i många år bevisat att de inte klarar av att köra trafik där många vill resa. Tyvärr. Deras misslyckande beror inte bara på dåliga tåg. Men visst borde den statliga styrningen bli bättre - fixa det när du nu kommer in i riksdagen!