måndag, september 11, 2006

11 september och 6 dagar kvar av valrörelsen

Började dagen med att träffa byggnadsarbetare, elektriker och rörläggare. Fortsatte sedan vidare till Risbergska där det var utfrågning/valdebatt mellan de 7 riksdags-partierna. Viktiga frågor från eleverna hade mejlats till oss i fredags eftermiddag och en väl förberedd moderator försökte hinna med att få svar på alla frågorna men hade dock svårt att få korta svar från oss partiföreträdare vilket gjorde att t ex vår skilda syn på bistånd inte fick något utrymme. Inte heller synen på föräldraförsäkringen hann vi med, men mer info om vart socialdemokraterna står i dessa frågor kan man läsa här. Bara att skriva politikområde i sökrutan så får man svar på vad socialdemokraterna vilja!
Efter Risbergska, var det dags för en snabb sväng förbi biblioteket för att fylla på våra valsedlar, och se till att ett annat parti inte blandar in sina valsedlar bland våra vilket har hänt vid upprepade tillfällen. Nästa stopp var Wadköpings utbildningscenter, som Alnängsskolan numera heter. Här träffade jag och Jens Orback ca 40 elever under en timme, där både integration, jämställdhet, brott och straff (inte romanen) och bostadspolitik. Fortsatte med en gemensam pressträff där jag presenterade en rapport om vad vi gör i Örebro kommun för att få fler i arbete.

Tog en sväng förbi arbetarekommunen där vi hjälptes åt med att förbereda mer material som ska ut. Cyklade hem och där hade dottern tillsammans med en kompis fixat kvällsmaten, kanongott. Föräldramöte på Mellringskolan med information från dotterns nya klassförståndare var näst sista aktiviteten denna kväll. Vår lokala s-förening har tillsammans med övriga föreningar på Väster i Örebro tagit fram en tidning, så utdelning i 15 uppgångar fick avsluta denna intensiva valrörelsedag.


Anna Lindh 19/6 1957 - 11/9 2003
"En människa kan mördas men inte ideér"

Inga kommentarer: