tisdag, september 19, 2006

Hur tänkte 08-orna när dom röstade?


I Stockholm fick man förutom de tre valen till kommunfullmäktige, landsting och riksdag, också rösta om ja eller nej till trängselavgifter. Och valresultaten ger följande svar: en majoritet röstade på den borgerliga alliansen, som inte vill ha trängselavgifter, samtidigt som en majoritet av Stockholms invånare röstade för trängselavgifter!? Hål i huvudet eller var det ingen viktig fråga? Eller ville man både äta och ha kvar kakan? Jag måste erkänna att jag inte fattar hur man tänkte inför sitt val.

Förövrigt så har det startats spekulationer om vem ska bli socialdemokraternas nästa partiordförande. Det är inte alldeles givet vem det blir, men många gissar att det blir en kvinna. Wanja Lundby-Wedin, Mona Sahlin, Ulrika Messing, Britt Bohlin-Olsson, Karin Jämtin och Margot Wallström har både förankring och kompetens för uppdraget. Men det finns också några män som förekommer i förhandssnacket: Leif Pagrotsky, Thomas Östros, Pär Nuder och Thomas Bodström. En sak är säker, det kommer att bli skillnad för en partiordförande i opposition jämfört med att också vara statsminister.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så väljarna fattade ingenting? Vanlig kommentar när sossarna förlorar. Visa lite respekt för människor någon gång. Men det är klart, då skulle du ju inte vara socialist.