onsdag, februari 28, 2007

Bokrea, TV-inköp och frågor till statsråd

Har sedan tisdags morse befunnit mig inom riksdagens väggar. Ikväll tog jag mig ut för att få lite frisk luft och dessutom handla kvällsmat. Hann dessutom med att hoppa in på Åhléns bokrea tre minuter innan man stängde. Montecore (pocket), Svinalängor, I skuggan av ett brott, Ninas resa, Snö, Guds barmhärtighet och Svart fjäril hamnade i en papperskasse tillsammans med kvällsmaten.

Trots kvällens bokinköp blev det TV till fisk- och skaldjurssoppan. Införskaffade en 19-tummare i helgen efter att ha varit utan TV sedan jag välte ner den gamla i golvet, och kunde därför titta på Babel som handlar om böcker.

För övrigt så har jag lämnat in tre frågor till olika statsråd idag. En till finansmarknadsministern Mats Odell om Vin & Sprit. En fråga till infrastrukturminister Åsa Torstensson om postutdelning (ingen överraskning precis).

Den tredje frågan är ställd till justitieminister Beatrice Ask och tar upp frågan om avlyssning. Här är ett kort avsnitt ur texten plus själva frågan:
Den borgerliga regeringen har bråttom att fatta beslut gällande förslaget om FRA:s avlyssning. Detta trots att det faktiskt finns en parlamentarisk kommitté, integritetskommittén, som just nu arbetar med att lägga fram ett betänkande som bl a berör den aktuella frågan om FRA:s avlyssning. Integritetsskyddskommitténs arbete kan tillföra fakta och uppgifter som skulle vara till stort värde för både den personliga integriteten och en kommande lagändring.

Avser statsrådet att beakta integritetskommitténs betänkande i kommande lagändringar som påverkar medborgarnas integritet?


Andra bloggar böcker, TV, riksdagen.

Inga kommentarer: