fredag, mars 30, 2007

Nu avslöjar borgarna att man inte stödjer fackförbund, kollektivavtal eller jämställdhet

I går debatterades arbetsmarknadsutskottets betänkande om arbetsrätt och betänkande om jämställdhet. Och det är slående hur borgarna i båda debatterna är öppna med vad man egentligen tycker i frågan. Slående eftersom man i valrörelsen försökte låtsas som om man gillade facket.

För man kan ju fundera över hur både centerpartisten och folkpartisten, i debatten om arbetsrätt, sade sig gilla kollektivavtal och starka fackförbund, samtidigt som man ifrågasätter fackens rätt att vidta blockad när arbetsgivare inte vill teckna avtal. Eller hur man kan hävda att höjd avgift till a-kassan inte är negativt för facket. Eller att inte sänkta nivåer i a-kasseersättningen inte påverkar lönerna.

Jag vill påstå att deras argumentation är direkt urkass. När sedan Annica Qarlsson från Centern hävdar att hennes partikamrat Fredrik Federleys åsikter inte är Centerns, för att i nästa stund framföra precis samma argument som Federley, så blir man milt sagt förvånad. När man läser protokollet från debatten så här dagen efter så undrar man varför inte andra journalister än de på tidningen Riksdag & Departement bryr sig mer.

Andra bloggar om arbetsrätt, jämställdhet, kollektivavtal, Federley, Folkpartiet, Centerpartiet.

1 kommentar:

ilse-marie sa...

Deras retorik har hela tiden varit långt i från deras politik. Men redan före valet fick vi ju veta det mesta. Synd bara att så många inte lyssnade och förstod. Då hade vi sluppit eländet!