onsdag, mars 28, 2007

Stötta Handels NU!

Det är rätt märkligt att när Aftonbladet har en mycket belysande artikelserie om lågavlönade kvinnor så väljer man samtidigt att ha stora uppslag om "så drabbas du av strejkkaoset". Hujeda mig vad bekymrad jag blir. Tänk om jag inte hinner handla upp hela lönen till påsk, hur ska det gå?
Poängen med strejk är ju att det ska påverka arbetsgivaren, och dessutom får det konsekvenser för allmänheten. Handels medlemmar har faktiskt förtjänat detta lönelyft vilket deras egna arbetsgivare också medger. Dags att visa var dina sympatier finns någonstans. Man kan inte både ha kakan och äta den. Jag står ut med att det blir svårt att hitta alla varor inför påsk. Kvinnors löner behöver uppvärderas NU så strunta i om du inte får ägg eller hittar någon påskmust (även om jag vet att mustbegäret är extra stort just nu). Nu krävs det handling, inte bara i affärer utan också vid förhandlingsbordet så Klackenberg, stå på dig, den här gången har du mina fulla sympatier.

Andra bloggar om Handels, påsk, strejk, jämställdhet.

2 kommentarer:

ilse-marie sa...

Ja, visst är det hyckleri att på ena sidan skriva om låga löner och på nästa sida skriva om hur vi drabbas av en eventuell strejk - stackars oss om vi inte hinner köpa påskmust. Stackars de kvinnor (och män) som hela tiden halkar efter lönemässigt, säger jag!

Mårten sa...

Varför är det fel av Svenskt näringsliv att lägga sig i löneförhandlingarna medans det är en självklarhet att LO kan hota med sympatistrejk och annat? LO/sossarna ska väl följa samma regler som Svenskt näringsliv! LO är ett hycklande pack!!!