torsdag, april 19, 2007

Reinfeldt i KU-utfrågningar om granskningsärenden

Torsdag förmiddag kl 09-12 ska statsminister Fredrik Reinfeldt svara på frågor kring hans utnämning av statsråd, Carl Bildts aktieinnehav mm. Har ännu inte sett vad Reinfeldt gett för svar till Konstitutions-utskottet angående min KU-anmälan av honom. Kommer att finnas på plats första timmen för att följa utfrågningen direkt som förövrigt sänds direkt i 24 direkt, SVT och via riksdagens webbtv.

Har sedan Näringsutskott där finansmarknadsminister Mats Odell ska lämna upplysningar med anledning av regeringens förslag om försäljning av vissa statligt ägda företag. Att Odell och övriga regeringen fördubblar styrelsearvoden i de bolag som säljas behöver han inte tala om för det känner vi redan till. Däremot borde han kunna specificera de 100 miljoner kr som regeringen redan idag har anslagit för att kunna finansiera försäljningen. Ja, just det. Det är inte gratis att sälja även om en del tycks ha trott det.

För övrigt så kommer jag delta på SBABs bolagstämma kl 17.00 torsdag eftermiddag. Ska bli intressant att höra vilka motiv som anförs denna gång för höjda styrelsearvoden.

Andra bloggar om Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt,KU, Mats Odell.

1 kommentar:

ilse-marie sa...

Jag visst inte att de reserverat 100 miljoner bara till utförsäljningen. Det gör ju inte försäljningen till en bättre affär direkt. Skrämmande! Regeringen håller verkligen på att sälja ut och montera ner hela välfärden och alla våra tillgångar. Snabbt och effektivt - men det kommer att stå oss dyrt. Man kan bli förbannad för mindre.....