måndag, april 16, 2007

Att ta från dom fattiga och ge till dom rika

är moderat ideologi och numera står även de övriga borgerliga partierna i regeringen bakom denna orättvisa politik. För när vårbudgeten presenterades så var det en av de stora besparingarna riktade mot världens fattiga. Sverige som tillhör ett av världens rikaste länder och som just nu befinner sig i en högkonjuktur sparar 700 miljoner kr på biståndet.

Och ändå gick han där, Anders Borg, på Drottninggatan och log över att han gör de rika ännu mer förmögna på bekostnad av de arbetslösa och sjuka i Sverige men också på bekostnad av de som är så fattiga att de inte ens har kläder på kroppen.

Den borgerliga regeringen går numera under beteckningen Skamlösa. För inte ett statsråd, inte ens biståndsministern, verkar ha vett att skämmas även om dom har all anledningen att göra det.

Andra bloggar om vårbudgeten, Anders Borg, regeringen, fattigdom, bistånd.

4 kommentarer:

Jonas Gifting sa...

Du vet inte vad du pratar om, Eva-Lena. Vårbudgeten är ett nationalekonomiskt mästerverk som äntligen belönar arbetande människor.

Anonym sa...

Jag tycker att vårbudgeten mest innehåller gåvor åt dom redan som har mycket. Synd bara att dom måste ta det från dom som har det sämst i samhället..

Kjell

Anna-Karin sa...

Sedan när slutade det vara en mänsklig rättighet att få ha ett jobb? I Alliansens Sverige talas bara om att folk inte vill jobba, ministrar flinar åt arbetslösa och dunkar dem i ryggen och säger att de ju alltid kan läsa kinesiska för att bli kinakockar... Har själv en arbetslös make (lektor i statsvetenskap) med ett jobbsökarbeting på 10 jobb/veckan. Han skulle bli överlycklig om han fick jobb i morgon. Men det kan inte Alliansen tillhandhålla, allt han får är beskäftiga kommentarer om att ju fler jobb man söker ju lättare blir det. Hur skall lediga jobb dyka upp genom att han får mindre att leva för i månaden?

Mårten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.