lördag, maj 12, 2007

Molitva!

Marija Serifovic vann med bästa låten och inte helt oväntat även om det var ganska jämnt och Ukraina utmanade under nästan hela tävlingen. Men Sveriges kommentator måste tillhöra kategorin "världens sämsta förlorare". Luuk tycker det är självklart att nordens länder ska rösta på Sverige men när andra länders grannländer röstar på sina grannar så är det helt plötsligt fel. Christer Björkman får nu fundera över om hans tankar kring artister och utseende är relevant. Rätt låt vann, i alla fall när Europa får bestämma tillsammans.

Andra som bloggar om Eurovision Song Contest, melodifestivalen.

3 kommentarer:

Alexandra sa...

Ja, vi är helt eniga, du och jag och Kielos... Fast Ungern gillade jag ju också skarpt... en härlig, raspig blues och förstås även låten Fight... men rätt låt vann helt klart!

Har du läst Aftonbladet i lördags? Lisa Gålmark skrev en briljant artikel om klass i kulturdelen - om inte - läs den genast!

Eva-Lena Jansson sa...

Har inte läst den artikeln men ska göra det. Däremot Expressens debatt idag där Annika Sundbaum-Melin, musikjournalist uppmanar väst att skärpa sig, öst tillhör framtiden. Med andra ord, också värd att läsa.

LarsSkagius sa...

Håller helt med att det var en av de bättre låtarna som vann. Det är ju alltid svårt att säga vem som är bäst. Musik handlar ju inte vem som kom först eller vem som hoppade högst. Musik kan vara bra ur olika aspekter. Helt klart har man hört de sämsta kommentarerna från Sverige angående resultatet. Man fick nästan känslan av att många krönikörer i Sverige hade svårt att hantera det faktum att man hade gjort en sådan missbedömning. I tidningarna tyckte jag det lät som om det bara var frågan om Sverige skulle komma etta, tvåa eller trea. Nu hamnade man långt bak i kön och då måste det ju förstås vara något fusk. Pinsamt dåliga kommentarer är min synpunkt.